Πράσινο φως για 6 δόσεις ανά φιαλίδιο στο εμβόλιο της Pfizer

από fimotro

20% περισσότεροι εμβολιασμοί

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) συνιστά την χρησιμοποίηση μίας επιπλέον δόσης ανά φυαλίδιο του εμβολίου Comirnaty, που αναπτύχθηκε από τις εταιρείες Pfizer και BioNTech κατά της Covid-19. Με αυτόν τον τρόπο, οι πέντε δόσεις γίνονται έξι ανά φυαλίδιο -πρόκειται για αύξηση κατά 20% των δυνατοτήτων εμβολιασμού.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του, «η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του EMA συνιστά την επικαιροποίηση (update) των πληροφοριών για το προϊόν Comirnaty για να διευκρινίσει ότι κάθε φυαλίδιο περιέχει 6 δόσεις του εμβολίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή.

Το Comirnaty είναι ένα εμβόλιο για την πρόληψη της νόσου του κορανοϊού 2019 (Covid-19) σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω. Υπενθυμίζεται ότι εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 21 Δεκεμβρίου 2020.

Εν τω μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεκτείνει το συμβόλαιο που έχει με τις Pfizer/ΒiοΝΤech, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Σύμφωνα με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η Κομισιόν εξασφάλισε 300.000.000 επιπλέον δόσεις από τις Pfizer/ΒioNΤech.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα