Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία για 15η χρονιά τα βραβεία FUND MANAGERS AWARDS

από fimotro

Για τα καλύτερα αμοιβαία κεφάλαια του 2022 – Άδ. Γεωργιάδης: Ναι, πρέπει να επιβραβεύουμε τους καλύτερους

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023,  στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, η ειδική εκδήλωση των “Fund Managers Awards 2022” που απονέμονται κάθε χρόνο από την Πανελλήνια Ένωση Μεριδιούχων Αμοιβαίων Κεφαλαίων & Ομολόγων (ΠΕΜΑΚΟ) στους καλύτερους σε απόδοση, διαχειριστές Αμοιβαίων Κεφαλαίων. Τα βραβεία που αποτελούν καταξιωμένο θεσμό και αναγνωρίζονται από την επιχειρηματική και επενδυτική κοινότητα ως κορυφαία εκδήλωση στον χρηματοοικονομικό κλάδο, αποτέλεσαν για μία ακόμη χρονιά επίκεντρο του ενδιαφέροντος συγκεντρώνοντας ισχυρές παρουσίες από τον πολιτικό, πολιτειακό και επιχειρηματικό χώρο από την Ελλάδα, την Κύπρο και το Εξωτερικό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι:

Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Γιώργος Γεωργαντάς, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Γιώργος Καλαντζής, Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής – πρώην Υπουργός

Κώστας Καραγκούνης, Βουλευτής – πρώην Υφυπουργός

Κώστας Μαραβέγιας, Βουλευτής

Γιάννης Τσιρώνης, πρώην Αν.  Υπουργός & Βουλευτής

Δημήτρης Καρύδης, Αντιδήμαρχος Πειραιά – Πρώην  Βουλευτής

Νίκος Κονταρούδης, Αντιπρόεδρος Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Γιώργος Καρατζιάς, Αντιπρόεδρος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου.

Παρέστησαν, επίσης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου και μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ Χαράλαμπος Κόκκινος, η Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής Φαίη Καλογήρου και η υποψήφια βουλετής της ΝΔ στην Α’ Αθηνών Μάριαμ Σακίμπ. Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Χριστίνα Τσόρμπα.

Στην έναρξη της εκδήλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή ως ελάχιστος φόρος τιμής στα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Εδώ επιβραβεύουμε τους πραγματικά ικανούς ανθρώπους

Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε: «Η Ελλάδα πάσχει από έναν τεράστιο οικονομικό αναλφαβητισμό. Οι βασικότερες έννοιες της οικονομίας στον ευρύ πληθυσμό είναι σχεδόν παντελώς άγνωστες. Θεσμοί, όπως τα Fund Managers’ Awards, έρχονται να δημιουργήσουν αντίβαρο, για να αναδείξουν τις βασικές αρχές της οικονομίας και γιατί αυτές είναι σημαντικές. Ναι, πρέπει να επιβραβεύουμε τους καλύτερους! Εδώ επιβραβεύουμε τους πραγματικά ικανούς ανθρώπους. Αυτούς που καταλαβαίνουν τι είναι χρήμα, πώς μπορούν να το επενδύουν σωστά, πώς μπορούν να δίνουν τις σωστές αποδόσεις στους πελάτες τους. Είναι πολύ μεγάλη ευθύνη να σου εμπιστεύεται κάποιος τα χρήματά του, την περιουσία του, τη ζωή του στην πραγματικότητα! Κι αυτό να μπορείς να το κάνεις με επιτυχία και να του γυρνάς πίσω μια απόδοση αξιοπρεπή, με την οποία θα μπορεί να ζει την οικογένειά του, να σπουδάζει τα παιδιά του, να επιτυγχάνει αυτά που θέλει στη ζωή του».

Η έννοια της «εμπιστοσύνης» κοινή, για διαχειριστές και πολιτικούς

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς τόνισε ότι «υπάρχει μια λέξη, που χαρακτηρίζει τη δική σας δουλειά, των διαχειριστών, και τη δουλειά των πολιτικών. Είναι η λέξη «εμπιστοσύνη». Χωρίς εμπιστοσύνη ούτε εσείς μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας σε σχέση με τους πελάτες σας ώστε να τους οδηγήσετε στην καλύτερη προοπτική, ούτε οι πολιτικοί μπορούμε να δημιουργήσουμε τη σχέση εκείνη, να βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών, να λύνουμε προβλήματα. Αυτές τις δύσκολες χρονιές, με αυτή τη ρευστότητα στο οικονομικό περιβάλλον, καταφέρατε να έχετε πολύ καλά αποτελέσματα, τα οποία βοήθησαν ανθρώπους να βελτιώσουν τη ζωή τους».

Τα Αμοιβαία Κεφάλαια, το καλύτερο επενδυτικό εργαλείο στον κόσμο

Την εκδήλωση χαιρέτησε και ο εμπνευστής των βραβείων Fund Managers’ Awards Ηλίας Γεωργουλέας. «Τα Αμοιβαία Κεφάλαια ήταν και είναι αδιαμφισβήτητα το καλύτερο επενδυτικό εργαλείο στον κόσμο, καθώς επιτρέπουν σε όλους τους επενδυτές, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους, να προσεγγίσουν και να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε αγορά επιθυμούν, με τη μέγιστη θεσμική προστασία, τη μεγαλύτερη δυνατή διασπορά κινδύνου και με την αρωγή των καλύτερων και πιο έμπειρων επαγγελματιών του χρηματοοικονομικού κλάδου. Η GMM, Global Money Managers στηρίζει από την πρώτη στιγμή των θεσμό των βραβείων Fund ManagersAwards, καθώς καλλιεργεί την ευγενή άμιλλα στον κλάδο, βοηθά στη διάδοση των Αμοιβαίων Κεφαλαίων, προτάσσοντας πάντα το συμφέρον και την ασφάλεια του επενδυτή!».

Ακολούθησε η απονομή των βραβείων Fund ManagersAwards 2022. Στις κορυφαίες 6 θέσεις των βραβείων των καλύτερων ΑΕΔΑΚ για το 2022 και την τριετία 2020-2022 βρέθηκαν κατά σειρά:

 

  1. EUROBANKASSET MANAGEMENT ΑΕΔΑΚ
  2. ΠΕΙΡΑΙΩΣASSET MANAGEMENT ΑΕΔΑΚΕΘΝΙΚΗASSET MANAGEMENT ΑΕΔΑΚ
  3. ALPHAASSET MANAGEMENT ΑΕΔΑΚ
  4. NN ΑΕΔΑΚ
  5. INVESTMENT PARTNERS ΑΕΔΑΚ
  6. GMM Global Money Managers LTDTRITON ASSET MANAGEMENT ΑΕΔΑΚ

Τα βραβεία FundManagersAwards βασίζονται στα δημοσιευμένα στοιχεία απόδοσης για όλες τις κατηγορίες Αμοιβαίων Κεφαλαίων, ενός και τριών ετών, και εξυπηρετούν την έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού. Επίσης, προσωποποιούν τη σχέση εμπιστοσύνης με τους επιτυχημένους διαχειριστές και επιβεβαιώνουν σε ετήσια βάση τη διαχειριστική επάρκεια.

Χορηγοί της εκδήλωσης απονομής των βραβείων Fund ManagersAwards 2022 ήταν η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ASSETMANAGEMENT ΑΕΔΑΚ, η NN ΑΕΔΑΚ και η GMM Global Money Managers LTD.

Χορηγός επικοινωνίας ήταν η ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

Αναλυτικά, τα βραβευόμενα Αμοιβαία Κεφάλαια:

ALPHA FUND OF FUNDS COSMOS STARS USA ΜΕΤΟΧΙΚΟ INSTITUTIONAL

ALPHA GLOBAL ALLOCATION ΜΙΚΤΟCLASSIC

ALPHA GLOBAL BLUE CHIPS ΜΕΤΟΧΙΚΟINSTITUTIONAL

EUROBANK (LF) INCOMEPLUS $

EUROBANK (USD) (LF) FUND OF FUNDS– BALANCED BLEND US

EUROBANK GF DOLLAR PLUS ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

EUROBANK I (LF) FUND OF FUNDS – EQUITY BLEND

GMM GERAISTOS BALANCED FUND

NBG INTERNATIONAL FUNDS SICAV /GLOBALEQUITY/B

NBG INTERNATIONAL FUNDS SICAV/EUROPEAN ALL STARS/B

NN FUND OF FUNDS ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝΑΞΙΩΝ

NN HELLAS ΜΕΤΟΧΙΚΟ – ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΕΡΙΔΙΩΝ (Θ)

NNMETOXIKO ΔΙΕΘΝΩΝΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΩΝΑΓΟΡΩΝ

PIRAEUS PRIVATE BANKING ESG GREECE EQUITY FUND (I)

PRIVATE BANKING CLASS (LF) FUND OF FUNDS – GLOBAL HIGH

TRITON ΜΙΚΤΟ

TRITON ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΔΗΛΟΣ SYNTHESIS BEST YELLOW ESG-FUND OF FUNDS ΜΙΚΤΟ

ΔΗΛΟΣ ΔΟΛΑΡΙΑΚΟ (USD) – ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ (R)

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ESG ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ (Ι)

ΠΕΙΡΑΙΩΣ EUROZONE ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ (U)

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ (U)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα