Πρ. βενζινοπωλών: Πόσο θα πωλείται το πετρέλαιο θέρμανσης

από Philippos

Να σπεύσουν οι καταναλωτές να προμηθευτούν εγκαίρως πετρέλαιο θέρμανσης δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου, ο οποίος τόνισε ότι οι τιμές σύντομα θα πάρουν την ανηφόρα καθώς οι έμποροι έχουν ακόμα γεμάτες τις δεξαμενές με καύσιμα που αγόρασαν το 2022.

«Λόγω του καλού καιρού οι δεξαμενές δεν έχουν αδειάσει και λόγω της επιβολής πλαφόν από την κυβέρνηση, οι τιμές συνεχίζουν να παραμένουν κοντά στα επίπεδα της προηγούμενης χρονιάς» δήλωσε ο κ. Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής, από την ερχόμενη εβδομάδα που θα εξαντληθούν οι προηγούμενες ποσότητες και οι πρατηριούχοι θα προχωρήσουν σε νέες αγορές, «θα επιβαρυνθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κατά 14 λεπτά συνολικά, τα οποία αφαιρέθηκαν από τις επιδοτήσεις».

Και όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, «θα δούμε την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης την επόμενη εβδομάδα να κυμαίνεται γύρω στο 1,25 €/λίτρο, μέση τιμή πανελλαδικά, από το 1,13 €/λίτρο που έκλεισε τον Δεκέμβριο του ’22».

Ερωτηθείς για το εάν έγιναν παραγγελίες το προηγούμενο διάστημα των εορτών ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι οι καταναλωτές είχαν προχωρήσει σε παραγγελίες από την αρχή της διανομής του πετρελαίου θέρμανσης.

«Στο τέλος του έτους υπήρχαν συμπληρώματα, γιατί δεν κατανάλωσαν πετρέλαιο θέρμανσης λόγω των 20 βαθμών Κελσίου. Οι καταναλωτές έχουν γεμάτες τις δεξαμενές και βάζουν λίγα λίτρα όταν αναμένεται να έρθει κάποιο κρύο, δηλαδή κάποια μικρή περίοδος κρύου. Αυτό θα δούμε και τους επόμενους μήνες» ανέφερε προσθέτοντας ότι η τιμή σύμφωνα με τα δεδομένα είναι αρκετά καλή για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Για το diesel κίνησης
Αναφορικά με τις τιμές στα καύσιμα κίνησης τόνισε ότι «υπάρχει μια ακατανοητή υψηλά τιμή στο πετρέλαιο κίνησης που κινεί όλη την αγορά».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το φυσικό αέριο έχει πέσει στην Ευρώπη και έτσι μειώνεται και η ζήτηση στο πετρέλαιο κίνησης. «Θα πρέπει να δούμε και στην Ελλάδα την τιμή αυτή να μπορεί να εξομαλυνθεί. Όταν λοιπόν έχουμε 1,87€/λίτρο την αμόλυβδη βενζίνη θα πρέπει να είναι γύρω στο 1,55€/λίτρο το πετρέλαιο κίνησης και όχι γύρω στο 1,80€/λίτρο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα