Πρ. διευθυντής ΚΕΕΛΠΝΟ: Ψεύδη του ΣΥΡΙΖΑ τα περί ελλείμματος

από fimotro

Ο Θόδωρος Παπαδημητρίου, με ανακοίνωσή του απέρριψε με συγκεκριμένα στοιχεία τον ισχυρισμό βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της τότε ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για έλλειμμα 90 εκατ. ευρώ

Ούτε ενώ ευρώ έλλειμμα δεν παρουσιάζει το ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2007-14 αναφέρει σε μακροσκελέστατη δήλωσή του ο τέως διευθυντής του Κέντρου, Θόδωρος Παπαδημητρίου, απορρίπτοντας με συγκεκριμένα στοιχεία τον ισχυρισμό βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της τότε ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για έλλειμμα 90 εκατ. ευρώ.Τα έσοδα του ΝΠΙΔ του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. κατά τα έτη 2007 έως και 2014, αλλά και διαχρονικά «είναι απολύτως ισόποσα με τα έξοδά του, όπως ΕΥΚΟΛΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΟΥ. Σημειωτέον ότι το σύνολο των πληρωμών/εκροών του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. γίνεται πάντοτε μέσω διατραπεζικών συναλλαγών» σημειώνει χαρακτηριστικά, ενώ προαναγγέλει και προσφυγή στη δικαιοσύνη για τις συκοφαντικές επιθέσεις που έχει δεχθεί ο ίδιος, όπως και άλλοι υπάλληλοι του Κέντρου, από κυβερνητικά στελέχη.

Επισημαίνει ακόμα ότι λόγω της άδικης απαξίωσης του ΚΕΕΛΠΝΟ έχει ως αποτέλεσμα το Κέντρο να μην εξυπηρετεί τον σκοπό του που είναι άμεσα συναρτώμενος και εξαρτώμενος από το στοιχείο της εμπιστοσύνης αφού αφορά στην έκδοση και επικοινωνία προς τον γενικό πληθυσμό και την επιστημονική κοινότητα –αντιστοίχως- μηνυμάτων και κατευθυντήριων οδηγιών πρόληψης και αντιμετώπισης λοιμωδών και μη λοιμωδών νοσημάτων. Τούτο έχει και θα έχει δυστυχώς αγνώστου βαθμού συνέπειες για την υγειονομική ασφάλεια της χώρας που θα διαφανούν στο άμεσο μέλλον.

Η πλήρης δήλωση του κ. Παπαδημητριου έχει ως εξής:

Εδώ και δύο χρόνια περίπου εξακολουθητικά λαμβάνουν τόπο ψευδείς συκοφαντικές και κατάφωρα ενοχοποιητικές δηλώσεις τόσο για το πρόσωπό μου ως υπαλλήλου και Διευθυντή του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., για την Διοίκηση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. (Διοικητικά Συμβούλια της περιόδου 2007- 2014) αλλά και για την εν γένει λειτουργία του Φορέα, ενώ επιπλέον στοχοποιούνται επιλεκτικά και με σφοδρότητα συγκεκριμένοι απλοί υπάλληλοι του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ..

Για τις ψευδείς αυτές δηλώσεις έχω επιλέξει με απόλυτο σεβασμό τόσο στην Δικαιοσύνη όσο και στην λειτουργία του Κοινοβουλίου να μην αναλωθώ ποτέ σε κανένα «επικοινωνιακό παίγνιο» αλλά να απαντώ πάντοτε επί της ουσίας και θεσμικά αποστέλλοντας τα από 31-10-2017, 07-11-2017 και 28/03/2018 υπομνήματά μου προς την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Με τα υπομνήματά μου αυτά επικαλούμαι – μεταξύ και άλλων- ένα ολόκληρο πλέγμα διατάξεων, το οποίο καίτοι συνιστά τον πυρήνα του Κράτους Δικαίου μας και κατοχυρώθηκε προκειμένου να διαφυλάττεται τόσο ο πολίτης όσο και κάθε Πολιτειακός Παράγοντας, τα τελευταία 2 χρόνια καταστρατηγείται βάναυσα με αποτέλεσμα να καταργείται εν τοις πράγμασι η Συνταγματικά κατοχυρωμένη Αρχή της Διάκρισης των Εξουσιών, η Αρχή της Αντικειμενικής Αμεροληψίας αλλά και το τεκμήριο της αθωότητας, γεγονός που με υποχρεώνει πλέον στην άσκηση ένδικων μέσων για την προστασία τόσο του εαυτού μου, των υπαλλήλων αλλά και εν γένει του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., Φορέα που υπηρέτησα επί πλέον των 20 ετών από θέση ευθύνης.

Επί των προσφάτων ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΨΕΥΔΩΝ και συκοφαντικών δηλώσεων των κ.κ. Αντ. Μπαλωμενάκη, Σπ. Λάππα (υπό την ιδιότητα του Προέδρου και Μέλους αντιστοίχως της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής) και Π. Πολάκη (με μόνη ιδιότητα αυτή του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας) περί «ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ – ΜΑΥΡΗΣ ΤΡΥΠΑΣ- 89 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.», δημοσίων δηλώσεων που μάλιστα συνοδεύτηκαν και από απολύτως πρωτοφανή σχόλια και υπονοούμενα του τελευταίου περί δήθεν υπεξαίρεσης των χρημάτων από Διευθυντές του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και Μέλη ΔΣ που οδηγήθηκαν σε Οff- shore, βίλες και κότερα δηλώνω τα εξής:

Σε συνέχεια και της από 28 Μαρτίου 2018 επιστολής μου στην Εξεταστική Επιτροπή (σσ είχε δει το φως της δημοσιότητας) την οποία και είχα αποστείλει όταν τέθηκε το πρώτον ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΘΕΜΑ ΠΕΡΙ ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ- ΜΑΥΡΗΣ ΤΡΥΠΑΣ 230 ΕΚ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Π. Πολάκη στη Εξεταστική Επιτροπή δια της παρούσης εκ νέου δηλώνω απόλυτα ότι το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. ΔΕΝ έχει έλλειμμα ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ. Τα έσοδα του ΝΠΙΔ του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. κατά τα έτη 2007 έως και 2014 αλλά και διαχρονικά είναι απολύτως ισόποσα με τα έξοδά του, όπως ΕΥΚΟΛΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΤΟΥ. Σημειωτέον ότι το σύνολο των πληρωμών/ εκροών του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. γίνεται πάντοτε μέσω διατραπεζικών συναλλαγών.

Δέον να σημειωθεί ότι οι ανωτέρω απόλυτα ψευδείς δηλώσεις περί δήθεν ελλείμματος και μαύρης τρύπας στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ έγιναν με την επίκληση σχετικής έκθεσης πραγματογνωμοσύνης ορκωτών ελεγκτών- λογιστών παρότι με απλή επισκόπηση της εκθέσεως αντιλαμβάνεται καθείς ότι ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΕΔΡΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ορκωτούς ελεγκτές λογιστές κ.κ. Δ. Γιώγο, Ν. Σύκα και Ν. Χούντα, αλλά ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΗ ΚΑΘΩΣ ΕΙΤΕ ΑΓΝΟΟΥΝ ΕΙΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΣΕ ΑΥΤΗ.

Συγκριμένα ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ, αντιθέτως οι ορκωτοί ελεγκτές αναφέρονται αποκλειστικώς σε ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ, τις οποίες μάλιστα οι ίδιοι περιγράφουν ως μη αξιόπιστες καθώς προκύπτουν από την σύγκριση ανόμοιων- μη συγκρίσιμων στοιχείων. Εν προκειμένω οι ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ προκύπτουν από την σύγκριση (αφαίρεση) των ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ χρηματικών διαθεσίμων κάθε έτους (2007 έως 2014) μείον των χρηματικών διαθεσίμων που προκύπτουν ως μεγέθη από ΜΗ ΤΑΜΕΙΑΚΟΥΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ των αντίστοιχων ετών. Επιπλέον οι ορκωτοί ελεγκτές επισημαίνουν στην έκθεσή τους την ύπαρξη ειδικών διατάξεων νόμου- εξαιρέσεων του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. οι οποίες καθόριζαν την λειτουργία του κατά την ελεγχόμενη περίοδο και συγκριμένα έως και τον Δεκέμβριο του 2015 οπότε και με νέα διάταξη νόμου υπήχθη στις διατάξεις του νόμου περί δημοσίου λογιστικού.

Τέλος οι ελεγκτές επισημαίνουν και το γεγονός ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα παροχής σε αυτούς άλλων στοιχείων λόγω προηγηθείσας κατάσχεσής τους από τις ελεγκτικές αρχές.

Οι ανωτέρω ψευδείς και συκοφαντικές δηλώσεις περί δήθεν ελλείμματος εκατομμυρίων ευρώ στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. αποτελούν συνέχεια πολλών άλλων εξακολουθητικών ψευδών και συκοφαντικών δηλώσεων που επικοινωνήθηκαν δημόσια κατά τα τελευταία 2 έτη δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη αλλά και εισφέρθηκαν δια ζώσης ενώπιον της Βουλής είτε σε Ολομέλεια είτε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής και από Μέλη αυτής (κκ Σπ. Λάππας, Αντ. Μπαλωμενάκης, Αθ. Παπαχριστόπουλος) , προσβάλλοντας βάναυσα προσωπικότητες αλλά και το δικαίωμά σε δίκαιη δίκη, ιδίως υπό την έκφανση της αρχής της «αντικειμενικής αμεροληψίας» αλλά και της προσβολής του τεκμηρίου αθωότητάς σε εκκρεμή δίκη. Τα ίδια θέματα είχα θέσει θεσμικά ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής κατά την προφορική εξέτασή μου ως μάρτυρα αλλά και με τα από 31-10-2017, 07-11-2017 και 28/03/2018 υπομνήματά μου. Και τούτο διότι, ο ίδιος έχω επανειλημμένα επισημάνει, από τις 30-09-2016 και έκτοτε συνεχώς με αλλεπάλληλες διακοπές, δικάζομαι ενώπιον του Α΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, μαζί με άλλους τέσσερις (4) κατηγορουμένους για υπόθεση που έχει παραπεμφθεί στο ακροατήριο χωρίς να έχει περαιωθεί μέχρι σήμερα η ακροαματική διαδικασία και να έχει εκδοθεί απόφαση. Παράλληλα εξελίσσονται στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. ελεγκτικές διαδικασίες στα πλαίσια δύο (2) προκαταρκτικών δικογραφιών με που εκκρεμούν στην Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς και η διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης έχει ανατεθεί στο Συντονιστικό Όργανο Επιθεώρησης και Ελέγχου / Μικτό Κλιμάκιο Ελέγχου (Σ.Ο.Ε.Ε./ Μ.Κ.Ε.).Συνεπώς όλες οι παραπάνω δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και άλλων Μελών της Εξεταστικής Επιτροπής γίνονται ενόσω το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. ελέγχεται από την Δικαιοσύνη αλλά και υφίσταται εκκρεμής δίκη και αυτό το γνωρίζουν καλώς αφού οι ίδιοι αναφέρονται συχνά σε αυτήν, στρεβλώνοντας όμως εν γνώσει τους τα αποδεικτικά στοιχεία και αποκρύπτοντας ότι συνεπεία των δικών μου καταγγελιών σε αυτή την δίκη βασικός κατηγορούμενος είναι ο τότε Πρόεδρος ΔΣ ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Άγγελος Χατζάκης ο οποίος δικάζεται για ζημία μεγαλύτερη των 6 εκατομμύριων ευρώ ενώ έχει ήδη καταδικαστεί αμετάκλητα για την ίδια υπόθεση σε επίπεδο πλημμελημάτων καθώς απεδείχθη κατά την ακροαματική διαδικασία ότι νόθευσε πρακτικά προκειμένου να με ενοχοποιήσει και να με απαξιώσει ως καταγγέλλοντα. Εν προκειμένω, το δικό μου κατηγορητήριο αφορά το γεγονός ότι καίτοι εγώ ο ίδιος από ιδιαίτερο ηθικό καθήκον κατέβαλλα πρό παντός ελέγχου ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2004 από ίδιους πόρους (με προσωπικά δάνεια που έλαβα από τράπεζες) στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. το ποσό των 336 χιλιάδων Ευρώ για να καλύψω το κόστος της συγκεκριμένης δράσης των ΟΑ που υλοποίησα κατ΄ εξουσιοδότηση 2 αποφάσεων ΔΣ (σσ αυτές
δηλαδή τις αποφάσεις που παραποίησε και καταδικάστηκε αμετάκλητα ο Άγγελος Χατζάκης), η ίδια μου η καταβολή, κατά το Βούλευμα, γεννά ταυτόχρονη και ισόποση αξίωση μου από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και άρα θα μπορούσα να τα πάρω πίσω. Πλην όμως επί 14 χρόνια ουδέποτε έχω αναζητήσει τα χρήματα που κατέβαλλα αντιθέτως έχω παραιτηθεί και εγγράφως από κάθε αξίωση.Αποτέλεσμα δε όλων αυτών των συκοφαντικών και άκρως ενοχοποιητικών δημοσίων δηλώσεων είναι να παραβιάζονται κατάφωρα όσο με αφορά ως πρόσωπο δικαζόμενο / ελεγχόμενο από την ποινική δικαιοσύνη, αλλά και όσο αφορά και κάθε άλλο υπάλληλο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ που ευρίσκεται ήδη σε ανοιχτή διαδικασία εξελισσόμενου ελέγχου και δη στα πλαίσια ποινικής προκαταρκτικής διαδικασίας, οι αρχές που διατυπώνονται : α) στο άρθρο 47 εδάφιο β΄ σε συνδυασμό με άρθρο 48 παρ. 1 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2007/ C 303/01) που κυρώθηκε με το Ν. 3671/2008 «Κύρωση της Συνθήκης της Λισσαβώνας που τροποποιεί τη Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Συνθήκη περί ιδρύσεως της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και ορισμένες συναφείς πράξεις» (ΦΕΚ Α΄129/03-07-2008), β) στο άρθρο 6 §§ 1 και 2 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προάσπιση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών (κύρωση με ΝΔ. 53/1974) και γ) στο άρθρο 14 §§ 1, 2 του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα που κυρώθηκε με το Ν. 2462/1997 (ΦΕΚ Α΄25&26/02/1997), διατάξεις που καθιερώνουν την αρχή της δίκαιης δίκης υπό τις ειδικότερες εκφάνσεις της «αρχής
της αμεροληψίας» και του «τεκμηρίου αθωότητας» καθώς έχει επανειλημμένως κριθεί νομολογιακά, ότι για τη μη ύπαρξη «δίκαιης» και αμερόληπτης δίκης αρκεί το γεγονός ότι πολυάριθμοι Κρατικοί αξιωματούχοι της Πολιτείας ή Πολιτικά κόμματα με δημόσιες δηλώσεις τους στον Τύπο και την Τηλεόραση και αναρτήσεις στο Διαδίκτυο τοποθετούνται δημόσια και αρνητικά για πρόσωπα που δικάζονται (έλλειψη αντικειμενικής αμεροληψίας).Εν κατακλέιδι με θλίψη επισημαίνω ότι όλη η ανωτέρω άδικη απαξίωση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., του σημαντικότερου Φορέα Δημόσιας Υγείας της χώρας μας που έχει προσφέρει τα μέγιστα στην χώρα μας επί 25 έτη προστατεύοντας τόσο την ατομική όσο και Δημόσια Υγεία, είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια εμπιστοσύνης τόσο του γενικού πληθυσμού όσο και της επιστημονικής κοινότητας στο έργο του. Συνέπεια αυτού είναι ουσιαστικά πλέον το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ να μην εξυπηρετεί τον σκοπό του που είναι άμεσα συναρτώμενος και εξαρτώμενος από το στοιχείο της εμπιστοσύνης αφού αφορά στην έκδοση και επικοινωνία προς τον γενικό πληθυσμό και την επιστημονική κοινότητα –αντιστοίχως- μηνυμάτων και κατευθυντήριων οδηγιών πρόληψης και αντιμετώπισης λοιμωδών και μη λοιμωδών νοσημάτων. Τούτο έχει και θα έχει δυστυχώς αγνώστου βαθμού συνέπειες για την υγειονομική ασφάλεια της χώρας που θα διαφανούν στο άμεσο μέλλον .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα