Που πήγαν τα δεκάδες εκατομμύρια της ΕΡΤ;

“Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε, μήτε την κεφαλή του”

Παρακολουθώντας από μακριά την ΕΡΤ και κάνοντας μια μικρή αναδρομή από την μεταπολίτευση και μετά, κρίνοντας το έργο που άφησαν πίσω τους οι διοικήσεις φεύγοντας από το Ραδιομέγαρο μπορεί κανείς να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα. Ψηφίστηκαν νέοι νόμοι προεδρικά διατάγματα, τροποποιήσεις νόμων, αλλά τα προβλήματα της ΕΡΤ αντί να λυθούν από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και διοικήσεις επιδείνωσαν την κατάσταση.

Γράφει ο Ξενοφών Α. Ξενοφώντας

Οι διοικήσεις και τα στελέχη άλλαζαν σαν πουκάμισα, ενώ ρουσφέτια διορισμοί και προσλήψεις από πόρτες και παράθυρα που ήταν ορθάνοικτα έμπαιναν σαν σίφουνας, για να αρμέγουν την αγελάδα.

Όσες διοικήσεις προσπάθησαν να βάλουν μία τάξη ή απέτυχαν ή απομακρύνθηκαν με ευθύνη των κυβερνήσεων.
Αποκορύφωμα της κακοδιοίκησης και ρουσφετιών είναι η μέχρι σήμερα μη εφαρμογή του ν.1730/87 και προηγούμενων νόμων για τη δημιουργία της εταιρίας παραγωγής, θυγατρική της ΕΡΤ με δικό της διευθύνοντα σύμβουλο. Χάραξη πολιτικής και παραγωγής προγράμματος, περιορισμό σε σπατάλες και αναθέσεις εξωτερικών παραγωγών, «μίζες» και υπερκοστολογήσεις εκπομπών σειρών και προγραμμάτων σε φίλους, γνωστούς κουμπάρους και μιζαδόρους.

Τα έσοδα της ΕΡΤ κάθε χρόνο από τους Έλληνες φορολογούμενους είναι περίπου γύρω στα 200 εκατομμύρια ευρώ με μια μικρή απόκλιση μαζί με τις διαφημίσεις προς τα πάνω. Αναρωτήθηκε η οποιαδήποτε κυβέρνηση που πάνε και πως ξοδεύονται αυτά τα χρήματα; Γιατί λοιπόν ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, ΕΡΤ News, όλα μαζί τα κανάλια έχουν μονοψήφιο νούμερο τηλεθέασης, ενώ και το δελτίο ειδήσεων είναι ουραγός και κοιτάζει την ουρά των ιδιωτικών καναλιών. Τι ακριβώς συμβαίνει στην ΕΡΤ.

Τα έσοδα των έξη ιδιωτικών πανελλαδικών καναλιών, ANT1, MEGA, ALPHA, STAR, OPEN, SKAI, μαζί με κάποια τοπικά και περιφερειακά μοιράζονται το χρόνο τα 300 εκατομμύρια και κάτι ευρώ από διαφημίσεις. Δηλαδή το κάθε κανάλι έχει διαφημιστικά έσοδα και επιβιώνει με 45-60 εκατομμύρια ευρώ και την ΕΡΤ με τα 200 εκατ. χαμένη μέσα στην ομίχλη… Ανεξάρτητα αν επιβιώνουν με δάνεια η χορηγίες.

Που βρίσκεται σήμερα η ΕΡΤ, και ποιοι σωτήρες που πέρασαν από το Ραδιομέγαρο, άφησαν εποχή με θετικά αποτελέσματα και άλλοι έφυγαν με φουσκωμένες τσέπες; Άλλοι εξακολουθούν και σήμερα ανενόχλητοι να αρμέγουν την αγελάδα ακόμα και σε προεκλογική περίοδο. Θα υπάρχει κυβέρνηση που θα κάνει κάθαρση στην ΕΡΤ; οι απαντήσεις σε επόμενη ανάρτηση!

Related posts

Πολιτική, η σάτιρα στο πρόσωπο του Κασσελάκη και της…

Τα “υιοθετημένα εξώγαμα” της ΕΡΤ φόρεσαν “κελεμπίες”, ντύθηκαν Σεΐχηδες και μοιράζουν χρήμα

Θα δώσει το υπουργείο Οικονομικών τα στοιχεία;

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Περισσότερα