ΠΟΥ: Κανένας νεκρός από την Όμικρον

από fimotro

Αισιόδοξοι οι ειδικοί ότι θα αντιμετωπίσουν τη νέα μετάλλαξη

Η μετάλλαξη Όμικρον έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία, καθώς αυτή φαίνεται να είναι πιο μεταδοτική και επικίνδυνη από τις προηγούμενες μεταλλάξεις. Παρά όμως τα αυξανόμενα κρούσματα μετάλλαξης που εντοπίζονται σε διάφορες χώρες, ο ΠΟΥ ανακοινώνει ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένας νεκρός από αυτήν.

Ο διευθυντής εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ, Μάικλ Ράιαν, υπογράμμισε σε κάθε περίπτωση ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε πόσο μολυσματική είναι η παραλλαγή Όμικρον, αν προκαλεί σοβαρή νόσηση και πόσο αποτελεσματικές είναι οι υπάρχουσες θεραπευτικές μέθοδοι και φάρμακα.

Όπως είπε, «θα έχουμε το επόμενο διάστημα τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε όλοι», ενώ πρόσθεσε ότι έως χθες. Ωστόσο, η ταχύτητα μετάδοσή της έχει δημιουργήσει ανησυχία και τον φόβο ότι μπορεί να προκαλέσει περισσότερες από τις μισές μολύνσεις στην Ευρώπη τους επόμενους μήνες.

Eν μέσω προειδοποιήσεων για τους κινδύνους που ενέχει για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η εμφάνιση του νέου μεταλλαγμένου στελέχους, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αυστραλία έγιναν οι πιο πρόσφατες χώρες που επιβεβαίωσαν τοπικά μεταδιδόμενα κρούσματα της παραλλαγής, καθώς οι λοιμώξεις από την Όμικρον ώθησαν τα συνολικά κρούσματα στη Νότια Αφρική να ξεπεράσουν τα 3 εκατομμύρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα