Πότε ξεκινούν τα SMS στα κινητά 450.000 ανεμβολίαστων

από fimotro

Από αυτή την εβδομάδα θα ξεκινήσει η αποστολή μηνύματων στα κινητά τηλέφωνα 450.000 ανεμβολίαστων, σε περιοχές που οι εμβολιασμοί είναι κάτω από 50%, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να οδηγήσει περισσότερο κόσμο στα εμβολιαστικά κέντρα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, το μέτρο ενδέχεται να αρχίσει εντός της προσεχούς εβδομάδας και όχι στην αρχή της, ενώ για τη νέα καμπάνια, τα προσωπικά δεδομένα παραχωρήθηκαν από την πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ. Τα μηνύματα θα αποστέλλονται καθημερινά και θα διαφέρουν κάθε μέρα, ενώ θα αναφέρονται στοιχεία για τον εμβολιασμό των παιδιών, για τους διασωληνωμένους, για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι ανεμβολίαστοι και γενικά οτιδήποτε μπορεί να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο.

Δείτε τα παραδείγματα μηνυμάτων:

Μόσιαλος: Κακή ιδέα τα sms

Αρνητικός για τα sms στους ανεμβολίαστους εμφανίστηκε ο Ηλίας Μόσιαλος. «Δεν είναι καλή ιδέα, δεν ξέρω ποιος την είχε, αλλά να την πάρουν πίσω» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής πολιτικής της Υγείας στο LSE.

«Δηλαδή αυτό έλειπε από τους ανεμβολίαστους; Οταν έχει γίνει τόση συζήτηση και τόση ενημέρωση;» διερωτήθηκε. Εκτίμησε δε ότι θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, ενώ επεσήμανε και το ζήτημα που θα ανακύψει με τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών.

«Ας εφαρμόσουμε πρώτα τα ήδη υπάρχοντα μέτρα»

«Πριν αρχίσουμε να συζητάμε νέα μέτρα, τα οποία μπορεί να χρειαστούν, αλλά ας αρχίσουμε πρώτα να εφαρμόζουμε όσα υπάρχουν, συστηματικά. Κι αυτό είναι θέμα κυρίως της πολιτείας».

Ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι η προσπάθεια δεν πρέπει να γίνεται σε ατομικό επίπεδο και μάλιστα με χρήση προσωπικών δεδομένων, επισημαίνοντας πως απαιτείται κοινή προσπάθεια πολιτείας και αυτοδιοίκησης για να ενταθεί η ενημέρωση ως προς τον εμβολιασμό. «Σε όλο τον πλανήτη με συνεργατικές προσπάθειες όλων πολιτικών και κοινωνικών φορέων γίνεται η προσπάθεια» είπε, τονίζοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει εδώ και τώρα», είπε.

Ο κ. Μόσιαλος ζήτησε επίσης να περιμένουμε την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων η οποία διαθέτει σοβαρούς επιστήμονες, που έχουν όλα τα στοιχεία: Την ηλικία των νοσούντων, σε ποια νοσοκομεία πηγαίνουν και πόσο αργά πάνε στο νοσοκομείο κλπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα