Πότε ξεκινούν και πώς θα γίνονται οι γάμοι και οι βαφτίσεις

από fimotro

Χαλάρωση των περιορισμών που αφορούν στις τελετές του γάμου και στις βαπτίσεις ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος, ανακοινώνοντας την άρση των μέτρων του lockdown την Τετάρτη.

Ωστόσο, κάποιες απαγορεύσεις θα διατηρηθούν, στο πλαίσιο των υγειονομικών μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Όπως ανακοίνωσε χθες,  ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, οι αλλαγές στις εκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους όπως οι γάμοι και οι βαφτίσεις, θα ισχύσουν από τον Ιούνιο.

Συγκεκριμένα, από τον Ιούνιο θα γίνονται γάμοι και βαφτίσεις σε εξωτερικούς χώρους με ανώτατο όριο τα 100 άτομα.

Τι αλλάζει στη ζωή μας από αύριο, τα επόμενα μεγάλα ανοίγματα

Σήμα λήξης του lockdown δίνεται από αύριο Παρασκευή, ημέρα που καταργούνται τα SMS, επιτρέπονται ξανά οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, η πρόσβαση στο λιανεμπόριο είναι ελεύθερη, η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετατίθεται για τις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Εν όψει της εκκίνησης του τουρισμού και μέσω του αυξημένου testing και κυρίως των εμβολιασμών που αυξάνονται… εκθετικά γίνονται ταχέα βήματα προς την κανονικότητα.

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας παρουσιάζει συνεχόμενη αποκλιμάκωση εδώ και έξι εβδομάδες, ενώ σταδιακά αποσυμφορείται και το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Οι προβλέψεις για το τέλος Ιουνίου περιλαμβάνουν 50% εμβολιαστική κάλυψη τουλάχιστον με την πρώτη δόση του ενήλικου πληθυσμού, γεγονός που κάνει ειδικούς και κυβέρνηση να αισιοδοξούν πως τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας αποτελούν παρελθόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα