Πότε βλέπει το τέλος της πανδημίας ο Μπιλ Γκέιτς

από fimotro

Ερχονται εκατομμύρια θανάτων από την πανδημία της covid 19, τονίζει ο Μπιλ Γκέιτς, συνιδρυτής της Microsoft και ένας από τους μεγαλύτερους φιλάνθρωπους παγκοσμίως μέσω του ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.

Σε συνέντευξή του στον Economist, τόνισε ότι οι περισσότεροι θάνατοι δεν θα οφείλονται στην ίδια την νόσο του κορωνοϊού, αλλά από την πίεση που δέχονται τα συστήματα υγείας και οι οικονομίες των χωρών.

Παράλληλα, καυτηρίασε την πολιτικοποίηση της αντίδρασης των ΗΠΑ απέναντι στον ιό, αλλά και τις θεωρίες συνωμοσίας – κάποιες από τις οποίες τον εμπλέκουν – παράγοντες που έχουν καθυστερήσει τις προσπάθειες για περιορισμό της πανδημίας.

Ωστόσο, ο Μπιλ Γκέιτς προέβλεψε ότι θα υπάρξει τέλος στην πανδημία σχετικά σύντομα, εκτιμώντας ότι ως τα τέλη του 2021 ένα σχετικά αποδοτικό εμβόλιο θα βρίσκεται σε μαζική παραγωγή, παρέχοντας ανοσία σε μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού.

Το ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς έχει ήδη δεσμεύσει πάνω από 350 εκατ. δολάρια στην μάχη κατά της πανδημίας. Ομως ο ίδιος σημειώνει ότι χρειάζονται περισσότερα. “Ολοι πρέπει να ξοδέψουμε δισεκατομμύρια για να δημιουργήσουμε το εμβόλιο, ώστε να γλυτώσουμε από τα τρισ. δολαρίων στα οποία εκτιμάται η οικονομική ζημιά της πανδημίας”, υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα