Πότε θα υποχωρήσει η έξαρση γρίπης, τι γίνεται με τον κορωνοϊό

από fimotro

Για την κατάσταση που διαμορφώνεται με τα κρούσματα κορωνοϊού και γρίπης μίλησε στην ΕΡΤ ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης. Όπως είπε, τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι έχουμε περάσει την κορύφωση της γρίπης και είμαστε σε πτωτική τάση. «Βέβαια θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί γιατί πολλές φορές κάνει ταλαντώσεις και δεν είναι συνεχής η κάθοδος», τόνισε. «Σίγουρα είμαστε σε φάση καλύτερη απ’ ό,τι πριν δύο εβδομάδες».

Σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορωνοϊού, «βρισκόμαστε σε επιπέδωση των κρουσμάτων».

Στη γρίπη δεν θα δούμε επιπέδωση, θα ξεκινήσει η κάθοδος. Αν έχει ήδη ξεκινήσει, μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί. Δηλαδή πιο νωρίς απ’ ότι το περιμέναμε.

Ο κ. Μαγιορκίνης μίλησε και για τα οφέλη του εμβολιασμού, λέγοντας ότι τα εμβόλια και της γρίπης και του κορωνοϊού «είναι δοκιμασμένα και δεν έχουμε δει παρενέργειες, συνεπώς οι πολίτες καλό είναι να εμβολιαστούν».

Σε ό,τι αφορά τις μεταλλάξεις, εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι δεν είδαμε κάτι με τη μετάλλαξη Κένταυρος. «Δεν έχουμε αρκετά στοιχεία για την Κράκεν, όμως στις χώρες που επικράτησε το σύστημα υγείας δεν έδειξε να πιέζεται».

Κλείνοντας, ο καθηγητής Μαγιορκίνης εκτίμησε πως όσα συμβαίνουν στην Κίνα δεν θα μας επηρεάσουν στη χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα