Πότε θα λήγει η βεβαίωση εμβολιασμού

από fimotro

Τι αλλάζει για συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες

Από τις 13 Δεκεμβρίου αναμένεται να υπάρχουν αλλαγές σε ό,τι αφορά τη λήξη ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα χωριστούν σε δυο κατηγορίες, ακολουθώντας ηλικιακά κριτήρια. Τα πιστοποιητικά θα συνεχίσουν να ισχύουν μόνο μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου και θα ανανεώνονται με την πραγματοποίηση αναμνηστικής δόσης.

Συγκεκριμένα, από τις 13 Δεκεμβρίου:

• Για τους άνω των 60 ετών: Το πιστοποιητικό θα λήγει, όπως και σήμερα, στους επτά μήνες
• Για όλους τους υπόλοιπους: Τα πιστοποιητικό θα λήγει στους εννέα μήνες μετά τη δεύτερη δόση

Για το γενικό πληθυσμό, η Ελλάδα αναμένεται να ακολουθήσει την απόφαση που θα ληφθεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Λήξη πιστοποιητικών εμβολιασμού: Η Ε.Ε. κλίνει προς το 9μηνο

Την εναρμόνιση της περιόδου ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού συζήτησαν σήμερα οι υπουργοί Υγείας των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν και η τελική απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί, όλα δείχνουν πως από το νέο έτος, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα έχουν πανευρωπαϊκή ισχύ εννέα μηνών.

Εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο Συμβούλιο των Eυρωπαίων Yπουργών Yγείας, ο Θάνος Πλεύρης πρότεινε τα πιστοποιητικά να ισχύουν λιγότερο από 9 μήνες και να συνδεθούν με τη διάρκεια της ανοσίας των εμβολίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα