Πότε θα πληρωθεί η Επιστρεπτέα 6

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News

Τα χρήματα της 6ης επιστρεπτέας προκαταβολής αναμένεται να δουν από σήμερα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν καταστεί δικαιούχοι της κρατικής ενίσχυσης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Οικονομικών, οι «μεγάλες» πληρωμές του 6ου κύκλου θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο.

Σημειώνεται πως θα υπάρξει διήμερη παράταση έως και τις 18 του μήνα προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα υποβολής κατ’ εξαίρεση αίτησης ένταξης στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 σε όσες επιχειρήσεις δήλωσαν έως τις 24 Φεβρουαρίου στοιχεία στην εφαρμογή «Τα Έσοδά μου», στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), χωρίς να υποβάλουν μέχρι τότε τη σχετική δήλωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ενίσχυση.

Την ίδια στιγμή, με προϋπολογισμό 1 δισ. ευρώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του 7ου κύκλου της κρατικής ενίσχυσης, ο οποίος θα καλύψει τις απώλειες για το πρώτο τρίμηνο του χρόνου.

Το ελάχιστο ποσό για τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή αναμένεται να αυξηθεί στα 8.000 ευρώ, από 4.000 που ήταν στην 6η Επιστρεπτέα Προκαταβολή.

Ο νέος κύκλος θα περιλάβει και τις νέες επιχειρήσεις που έκαναν έναρξη δραστηριότητας μέσα στο 2020 χωρίς το κριτήριο της μείωσης του τζίρου υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα έχουν ενισχυθεί από τον 5ο και το 6ο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα