Πότε θα ανοίξουν εστίαση, λιανεμπόριο, σχολεία

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Οι ημερομηνίες που φαίνεται να καταλήγει η κυβέρνηση

Το σχέδιο για την επαναλειτουργία της οικονομίας επεξεργάζεται η κυβέρνηση και όλα δείχνουν συγκεκριμένες ημερομηνίες για το πότε θα γίνει η άρση του lockdown σε μια σειρά από δραστηριότητες, όπως εκπαίδευση, εστίαση και λιανεμπόριο. Σύμφωνμα με πληροφορίες από την κυβέρνηση:

ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ
Τα καταστήματα αναμένεται να ανοίξουν ανάλογα με τα κρούσματα είτε:

α στις 29 Μαρτίου με click away για παραλαβή προϊόντων με ραντεβού από το κατάστημα και SMS που θα ισχύει για τρεις ώρες και μόνο για μία φορά την ημέρα, είτε

β. στις 5 Απριλίου.

Σε μία παραλλαγή του σχεδίου, τα ψώνια θα επιτραπούν μόνο εντός του Δήμου διαμονής. Σε κάθε περίπτωση ο στόχος είναι να ανοίξουν και να μη χρειαστεί να ξανακλείσουν.

ΣΧΟΛΕΙΑ
Ο δεύτερος μεγάλος στόχος είναι να ανοίξουν τα σχολεία:

α. Τα Γυμνάσια – Λύκεια στις 12 Απριλίου

β. Τα Δημοτικά στις 19 Απριλίου (για μάθημα μόνο μία εβδομάδα δηλαδή πριν τις διακοπές του Πάσχα)

ΕΣΤΙΑΣΗ
Για την εστίαση ο στόχος παραμένει να ανοίξουν καφέ και εστιατόρια στις 19 Απριλίου σε εξωτερικούς χώρους, με την προσδοκία ότι στον ένα μήνα που απομένει ο αριθμός των κρουσμάτων θα επιτρέψει την επαναλειτουργία τους.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΝΟΜΟ ΣΕ ΝΟΜΟ
Για τη μετακίνηση από Νομό σε Νομό ο σχεδιασμός είναι να επιτραπεί από τη Δευτέρα 26 Απριλίου αλλά ακόμη είναι νωρίς να ειπωθεί κάτι τέτοιο.

Εάν δεν υπάρξουν μεγάλες ανατροπές και αρνητικές εξελίξεις σε υγειονομικό επίπεδο, αυτές είναι οι ημερομηνίες που θα σημάνουν την επιστροφή στην κανονικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα