Πότε καταργείται το SMS για μετακινήσεις

από fimotro

Η σύσκεψη που θα ανάψει το πράσινο φως

Μετά και τις χθεσινές ανακοινώσεις για την απελευθέρωση από τα περιοριστικά μέτρα και την ολική άρση του lockdown, όλα δείχνουν οτι πλέον μετράμε αντίστροφα για την κατάργηση των SMS.

Μία κατάργηση που θα ισχύσει από το επόμενο Σάββατο, στις 15 Μαΐου, όταν και η χώρα θα ανοίξει τις πύλες της στον τουρισμό. Κάτι που φαντάζει ως το λογικότερο σενάριο, καθώς δεν γίνεται να υπάρχουν πολίτες δύο κατηγοριών: οι τουρίστες που θα είναι ελεύθεροι και οι μόνιμοι κάτοικοι κάθε πόλης που θα τηρούν τα μέτρα.

Βέβαια, χθες δεν υπήρξε κάποια τέτοια ανακοίνωση, αλλά όλες οι πληροφορίες που συνηγορούν προς αυτή την εκδοχή, η οποία θα επισημοποιηθεί τις επόμενες μέρες.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, μία τόσο μεγάλη αλλαγή στην καθημερινότητα (σ.σ μαζί με τις υπερτοπικές μετακινήσεις) δεν γίνεται να γνωστοποιηθεί τη μία μέρα και να ισχύσει την άλλη.

Για αυτό και την Τετάρτη πιθανότατα, θα γίνει η σύσκεψη των ειδικών που θα εξετάσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και αν δεν έχει αλλάξει κάτι δραματικά, το απόγευμα της ίδιας μέρας θα έχουμε τις ανακοινώσεις.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε το πρωί του Σαββάτου, στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης: «Όσο αίρονται τα περιοριστικά μέτρα τόσο απομειώνεται η αξία κάποιων άλλων. Τα sms επιτέλεσαν το ρόλο τους. Βοήθησαν στον έλεγχο της πανδημίας και στην καλή εφαρμογή των μέτρων. Την επόμενη εβδομάδα που θα ανοίξουν και άλλες οικονομικές δραστηριότητες θα συζητηθεί το θέμα και θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις» σημείωσε.

«Μπήκαμε φάση σταδιακής αποκατάστασης κοινωνικών και οικονομικών λειτουργιών. Ταυτόχρονα εξετάζουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα. Αυτά πηγαίνουν χέρι – χέρι μαζί. Έτοιμοι να παρέμβουμε αν υπάρξουν τοπικές εξάρσεις» πρόσθεσε, ξεκαθαρίζοντας πως οι απελευθέρωση των υπερτοπικών μετακινήσεων θα είναι χωρίς όρους, τόσο για τους τουρίστες, όσο και για τους π

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα