Πώς θα βγουν στη σύνταξη όσοι χρωστούν στα ταμεία

από fimotro

Το νέο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο πέρασε την Πέμπτη από τη Βουλή με 158 ψήφους υπέρ έναντι 141 κατά και σύμβουλος εργασιακών θεμάτων εξηγεί πώς θα βγουν και με ποιες προϋποθέσεις στη σύνταξη όσοι χρωστούν στα Ταμεία.

«Μιλάμε για το νέο σύστημα επικουρικής ασφάλισης. Να ευχηθώ να μην αλλάζει κάθε φορά που θα αλλάζει η κυβέρνηση», σχολίασε αρχικά ο Βασίλης Πρασσάς μιλώντας στο Mega.

«Ευνοούνται οι νέοι, οι οποίοι μπορούν να επιλέξουν να αποδίδουν και περισσότερες εισφορές και να έχουν ένα κουμπαρά που μελλοντικά θα τους δώσει αύξηση στην επικουρική σύνταξη ως και 40%», εξήγησε.

«Ένας νέος μπορεί να επιλέξει αν θα πάει με τις κλασσικές εισφορές ή τις αυξημένες που μελλοντικά μπορούν να μου αποδώσουν μεγαλύτερη σύνταξη», τόνισε και αναφέρθηκε και στις άλλες αλλαγές που φέρνει το νέο νομοσχέδιο.

Αναφορικά σε όλους όσοι έχουν οφειλές στα Ταμεία, πλέον είναι ευκολότερη η έξοδος στη σύνταξη καθώς «τρέχουν» ευνοϊκές ρυθμίσεις.

Ασφαλισμένοι έχουν τη δυνατότητα να πάρουν σύνταξη, να εξοφλούν σταδιακά το υπόλοιπο της οφειλής τους.

Οφειλές:

· από ασφαλιστικές εισφορές

· ή από αγορά πλασματικού χρόνου

Όρια που επιτρέπουν λήψη σύνταξης:

· 20.000 ευρώ όλα τα Ταμεία

· 6.000 ευρώ Ο.Γ.Α.

· Πληρωμή εντός 2 μηνών για το υπερβάλλον χρέος

· Ρύθμιση έως 60 δόσεις

· 20.000 ευρώ όλα τα Ταμεία

· 6.000 ευρώ Ο.Γ.Α.

·Πληρωμή εντός 2 μηνών για το υπερβάλλον χρέος

Ελεύθερος Επαγγελματίας με οφειλή 12.000 ευρώ => κανονικά η καταβολή της σύνταξης με 200€ μηνιαία παρακράτηση δόσης.

Μισθωτός με οφειλή 22.000 ευρώ => πληρωμή εφάπαξ 2000 ευρώ και μετά η καταβολή της σύνταξης με 333 ευρώ μηνιαία παρακράτηση δόσης.

Αγρότης με οφειλή 8.000 ευρώ => πληρωμή εφάπαξ 2.000 ευρώ  και μετά η καταβολή της σύνταξης με 100 ευρώ μηνιαία παρακράτηση δόσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα