Πώς θα γιορτάσουμε την Καθαρά Δευτέρα

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Χαρταετός εντός δήμου με sms

Χωρίς περαιτέρω περιορισμούς αναμένεται  να γιορτάσουμε την Καθαρά Δευτέρα, καθώς δεν προβλέπεται να κλείσουν τα πάρκα για το πέταγμα του χαρταετού.

Οι μετακινήσεις θα μπορούν να γίνουν με αποστολή SMS και κωδικό 6 για άθληση, υπό τον όρο βέβαια να γίνονται εντός δήμου ή εκτός αυτού, αλλά όχι σε μεγαλύτερη απόσταση των 2 χιλιομέτρων.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα, Παρασκευή, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος θα προχωρήσει σε συστάσεις προς τους πολίτες για την τήρηση των μέτρων και κατά το τριήμερο. Άλλωστε οι εξελίξεις στον χώρο της πανδημίας, με την έκρηξη των διασωληνωμένων και τη διασπορά των μεταλλάξεων κορωνοϊού, είναι ανησυχητικές, με τα νοσοκομεία της Αττικής να είναι σε οριακή κατάσταση.

Σε αυτό το πλαίσιο, εντατικοί αναμένονται οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ.  για τη διαπίστωση άσκοπων μετακινήσενως, ενώ μπλόκα θα υπάρχουν σε διόδια, καθώς δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός νομού, πέραν συγκεκριμένων εξαιρέσεων.

Μιλώντας στο MEGA, ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, είπε αναφορικά με το πώς θα γιορτάσουμε την Καθαρά Δευτέρα και πώς θα πετάξουμε αετό, εν μέσω πανδημίας.

«Έχουμε το πάρκο Τρίτση, το Πεδίο του Άρεως και το Αττικό πάρκο στην περιφέρειά μας. Θα πρέπει με ιδιαίτερη προσοχή, ιδιαίτερα μέτρα και συστάσεις, να δώσουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να βρίσκονται σε ανοιχτούς χώρους. Άρα, η διάθεσή μας, αν δεν δοθεί διαφορετική εντολή, είναι να έχουμε ανοιχτά τα πάρκα της ευθύνης μας. Η ατομική ευθύνη όλων θα πρέπει να είναι δυνατή. Δεν πρέπει να συνωστιζόμαστε. Θα πρέπει να τηρούνται οι συστάσεις από όλους μας», είπε.

«Υπήρχε στο τραπέζι να κλείσουν κάποια πάρκα. Νομίζω ότι μέχρι σήμερα το μεσημέρι αν είναι να ανακοινωθεί κάτι, θα γίνει. Θα είναι σε ισχύ ο περιορισμός για εντός δήμου μετακινήσεις», συνέχισε ο ίδιος.

«Χρειάζεται λίγη υπομονή ακόμα. Το άνοιγμα της κοινωνίας θα εξαρτηθεί από το αν θα κόψουμε την αλυσίδα της μετάδοσης, για να περιοριστούν τα κρούσματα, και να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί. Ο καθένας μας είναι ένας κρίκος της αλυσίδας», κατέληξε ο Γιώργος Πατούλης.

Εξαιρέσεις για τις μετακινήσεις

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που είχαν γίνει από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, η μετακίνηση εκτός νομού επιτρέπεται μόνο για τους παρακάτω λόγους:

Μετακίνηση εκτός νομού για πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν της διαμονής τους
Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη ιατρικής βεβαίωσης
Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού), η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση
Μετακίνηση εκτός νομού για διαζευγμένους γονείς ή γονείς που τελούν σε διάσταση, που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις
Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1
Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, για την οποία απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν
Μετακίνηση εκτός νομού προς τον σκοπό συγκομιδής αγροτικών προϊόντων

Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός νομού και οι παραβάτες θα κληθούν να πληρώσουν διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ για κάθε παράβαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα