Πώς θα γίνεται η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος και τι θα γίνει με το Power Pass

από fimotro

Δείτε αναλυτικά τα ποσά επιδότησης τους δικαιούχους και τα ποσά

Η επιδότηση θα γίνεται απευθείας στον λογαρισμό ρεύματος και θα εμφανιστεί σε μηνιαίο λογαριασμό ή σε 4μηνιαίο λογαριασμό και όχι σε με κατάθεση στην τράπεζα.

Το ενδεχόμενο διακοπής ρεύματος στα νοικοκυριά στα πλαίσια της εξοικονόμησης ενέργειας, έχει αποκλειστεί από την κυβέρνηση.

Σχετικά με το Power Pass δεν θα υποβληθούν νέες αιτήσεις και δεν θα επιτραπεί και η διόρθωση παλαιών αιτήσεων

Η πρώτη κατηγορία αφορά το 90% των νοικοκυριών που καταναλώνουν έως και 500 κιλοβατώρες τον μήνα, για τα οποία απορροφάται το 90% της αύξησης. Η αντίστοιχη ενίσχυση για τον Οκτώβριο καθορίστηκε στα 0,436 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Η δεύτερη αφορά περίπου το 8% με καταναλώσεις από 501 έως 1.000 κιλοβατώρες, με την επιδότηση να κατεβαίνει στα 0,386 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Και στην τρίτη περιλαμβάνονται τα νοικοκυριά με κατανάλωση πάνω από 1.001 κιλοβατώρες τον μήνα, με πιο χαμηλή επιδότηση στα 0,336 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού αν οι οικιακοί καταναλωτές των δύο τελευταίων κλιμάκων κατανάλωσης  πετύχουν μείωση της ζήτησης κατά 15% έναντι της ίδιας περσινής περιόδου τότε προσαυξάνονται κατά 0,05 ευρώ ανά κιλοβατώρα ή 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα οι επιδοτήσεις που λαμβάνουν, στις αντίστοιχες κατηγορίες κατανάλωσης.

Ένα νοικοκυριό που θα μειώσει την κατανάλωση στις 600 kWh από 690 πέρυσι θα έχει όφελος περίπου 5 ευρώ τον μήνα. Και μια οικογένεια που θα κατεβάσει την κατανάλωση στις 1.100 από 1.265 κιλοβατώρες θα έχει μηνιαίο όφελος της τάξης των 30 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα