Πώς ο Τσίπρας (με 29 φόρους) τσάκισε τη μεσαία τάξη – Αποκαλυπτικοί πίνακες

από fimotro

Η φορολογική λαίλαπα κατά της μεσαίας τάξης έχει, φαρδιά-πλατιά, την “υπογραφή Τσίπρα” και της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Κι ας λέει σήμερα ο “άχαστος” επικεφαλής της Κουμουνδούρου ότι “νοιάζεται” για τη μεσαία τάξη ή ότι θα “αποκαταστήσει τις όποιες αδικίες”, εφόσον ο λαός του δώσει τη ψήφο του για να ξανακυβερνήσει.  Προφανώς για να αποτελειώσει το “έργο” του μαζί με τον Βαρουφάκη στον οποίο ο Τσακαλώτος απηύθυνε προεκλογικό προσκλητήριο.

Ας θυμηθούμε τα έργα του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της μεσαίας τάξης, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε. Ο  Τσίπρας μαζί με τον συγκυβερνήτη του Πάνο Καμμένο, στα 4,5 χρόνια που ήταν στην εξουσία επέβαλαν συνολικά 29 φόρους -είτε αυξήσεις σε υπάρχοντες φόρους, είτε εντελώς νέους φόρους.

Μεταξύ άλλων ήταν η αύξηση του Φ.Π.Α. από το 23% στο 24% και μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών ευρείας κατανάλωσης από το μειωμένο συντελεστή του 13% στο συντελεστή 24%, η κατάργηση του μειωμένου Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου, η επιβολή φόρου στο κρασί, η αύξηση των συντελεστών φόρων εισοδήματος για φυσικά και νομικά πρόσωπα με παράλληλη μείωση του αφορολόγητου ορίου, ή η αύξηση προκαταβολής φόρου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το 55% στο 100%”.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ οι πολίτες το 2017 έπρεπε να δουλεύουν 203 ημέρες, μόνο για να πληρώσουν τις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις προς το κράτος. Κι αυτό είναι έργο Τσίπρα, ΣΥΡΙΖΑ και Καμμένου.

Επίσης, έργο Τσίπρα-Καμμένου ήταν ότι υπό το βάρος της άγριας υπερφορολόγησης τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο αυξάνονταν με ρυθμό πέντε φορές υψηλότερο σε σχέση με τις παλαιές οφειλές που εισπράττονται.

Η φορολογική λαίλαπα του Τσίπρα και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε πίνακες:

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα