Σαρωτικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα – Κυρώσεις και πρόστιμα €300

Σε συναγερμό βρίσκονται οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ για την αυστηρή εφαρμογή των μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας. Oι αστυνομικοί επιτηρούν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας ενώ πραγματοποιούνται έλεγχοι σε κομβικά σημεία στο οδικό δίκτυο, σε εισόδους- εξόδους των πόλεων, διόδια και οπουδήποτε μπορεί να δημιουργηθεί συγχρωτισμός.

Οπως είπε στην ΕΡΤ ο Νίκος Ρήγας, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, οι έλεγχοι είναι εντατικοί ενώ υπήρξε συμμόρφωση των πολιτών και στην κυκλοφορία και τη χρήση μάσκας. Πρόσθεσε ότι το στοίχημα δεν έχει ακόμα τελειώσει καθώς κρίνεται σημαντική και η σημερινή μέρα καθώς και όλο το διάστημα μέχρι την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ την Τετάρτη διενεργήθηκαν 64.737 έλεγχοι, συνελήφθησαν 19 άτομα και βεβαιώθηκαν 1.571 παραβάσεις σε όλη τη χώρα.

Για την ημέρα των Χριστουγέννων επιτρέπεται η μετακίνηση για μετάβαση σε σπίτια συγγενών, με όλους τους κανόνες που προβλέπονται στη σχετική ΚΥΑ, δηλαδή δύο άτομα συγγενείς πρώτου βαθμού με μάσκες στο αυτοκίνητο και ανήλικα τέκνα αν υπάρχουν.

Για τη σύσταση των εννέα ατόμων στο γιορτινό τραπέζι ο κωδικός για μετακίνηση  είναι ο αριθμός 6 ενώ ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί. Οσοι μετακινηθούν θα πρέπει να στείλουν sms και ξεκινώντας, αλλά και επιστρέφοντας.

Σε περίπτωση που κάποιος δεν διαθέτει τα απαραίτητα δικαιολογητικά που να μπορούν να δικαιολογήσουν τη μετακίνηση θα επιβάλλονται οι διοικητικές κυρώσεις και τα πρόστιμα των 300 ευρώ.

Οι λειτουργίες γίνονται κανονικά, αλλά με περιορισμούς.

Συγκεκριμένα, τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα θα ισχύουν τα εξής μέτρα:

Ενα άτομο ανά 15 τ.μ., με 2 μέτρα απόσταση μεταξύ των ατόμων προς κάθε κατεύθυνση μέσα στον ναό.

25 άτομα για ενοριακούς ναούς, ενώ στην περίπτωση των Μητροπολιτικών Ναών τα 50 άτομα
υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας στον χώρο λατρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα