Την απόφαση να επιβάλλει ένα αυστηρό lockdown ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά, καθώς ουσιαστικά η χώρα θα μείνει μέχρι τις 11 Ιανουαρίου… κλειστή. Και μπορεί η συγκεκριμένη απόφαση να ελήφθη προκειμένου να μειωθούν τα κρούσματα κορονοϊού για να γίνει με το χαμηλότερο δυνατό επιδημιολογικό φορτίο το άνοιγμα των σχολείων, εντούτοις φτάσαμε από ένα «σιωπηλό» άνοιγμα σε νέα ιδιαίτερα σκληρά μέτρα.

Περίπου δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση για το άνοιγμα των κομμωτηρίων και του click away αλλά και την προοπτική του click to shop, η κυβέρνηση διά του Στέλιου Πέτσα ανακοίνωσε ότι «σταματά η «παράδοση εκτός» στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος. Μάλιστα, επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας!

Λίγες ημέρες νωρίτερα ο εμβολιασμός «γαλάζιων» υπουργών έγινε η αφορμή για… νουθεσίες από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προς (τουλάχιστον δύο) υπουργούς, οι οποίοι με αναρτήσεις τους στα social media «διαφήμιζαν» ότι έκαναν το εμβόλιο. Και με… εντολή πρωθυπουργού αποφασίστηκε να σταματήσουν οι εμβολιασμοί του πολιτικού προσωπικού, καθώς ήδη είχε ξεσπάσει σάλος.

Αλλωστε, τα εμβόλια, τελικά, που θα έρθουν στη χώρα θα είναι αρκετά λιγότερα απ’ αυτά που υπολόγιζε η κυβέρνηση, κάτι που πάντως οφείλεται στη συμφωνία που υπέγραψε κεντρικά η Ευρωπαϊκή Ένωση με τις φαρμακευτικές εταιρείες. Σίγουρα, δηλαδή, τους πρώτους μήνες δεν πρόκειται να γίνουν 2 εκατομμύρια εμβολιασμοί, όπως υπόσχονταν κυβερνητικά στελέχη. Πάντως, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού αναμένεται να έχουν έρθει περί τις 25 εκατομμύρια δόσεις, εφόσον βέβαια δεν προκύψουν προβλήματα με την έγκριση των εμβολίων.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα πρόκειται για «προληπτικά μέτρα», καθώς όλοι μας μπορεί να χαλαρώσαμε τις γιορτινές ημέρες. «Στόχος είναι να φτάσουμε, με ασφάλεια, στις 11 Ιανουαρίου, στη βέλτιστη δυνατή επιδημιολογική κατάσταση. Και έτσι, από 11 Ιανουαρίου, να ξαναχτυπήσει το κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας. Να αποκατασταθεί η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Τα παιδιά να απαλλαγούν από την ψυχολογική φόρτιση όλης αυτής της περιόδου. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μας να συναντηθούν ξανά με το λειτούργημά τους. Και οι μαθητές όλων των βαθμίδων να επιστρέψουν με ασφάλεια στα θρανία τους. Στον φυσικό τους χώρο. Στο δεύτερο σπίτι τους. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας στη σημερινή δήλωσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα