Γιατί ο πρωθυπουργός αποφάσισε να ανακοινώσει σήμερα τα νέα μέτρα

Οι υγειονομικοί δείκτες που δεν βελτιώνεται με τίποτα, σε συνδυασμό με τη νέα μετάλλαξη χτύπησαν καμπανάκι συναγερμού στην κυβέρνηση, με αποτέλεσμα τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός. Τα σενάρια για νέα μέτρα, δίναν και παίρναν αρκετές μέρες τώρα… Αναζωπυρώθηκαν με την εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον του κοροναϊού, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, που έθεσε τον πλανήτη σε συναγερμό.

Και «έκλεισαν» με τις σημερινές ανακοινώσεις στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, από τον πρωθυπουργού, ο οποίος ανέλαβε να παρέμβει σε μια ακόμη κομβική στιγμή για την πανδημία του κοροναϊού, και με δεδομένη την επιδίωξη κυβέρνησης και ειδικών να «κερδίσουμε χρόνο», πριν την εμφάνιση της Όμικρον στην χώρα μας.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ σε μη εμβολιασμένους πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν προχωρήσει στην πρώτη δόση.

Η ημερομηνία που θα έχει ως περιθώριο η συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών για να κάνει την πρώτη δόση θα είναι μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος σημείωσε πως «βασανίστηκε» πριν τη λάβει.

Με δηλωμένη σε κάθε τόνο την βούληση της κυβέρνησης, να κάνουμε Χριστούγεννα με την οικονομία ανοιχτή, αναζητείτο η φόρμουλα μείωσης της εξάπλωσης της πανδημίας προκειμένου να αποφευχθεί ένα lockdown.

Το να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός αυτής της κατηγορίας πολιτών, αναδείχτηκε ουσιαστικά σε μονόδρομο, καθώς αυτοί οι πολίτες είναι εκείνοι οι οποίοι συνήθως αργούν να πάνε στο νοσοκομείο, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο την κατάστασή τους.

Στην απόφαση αυτή του πρωθυπουργού, συνυπολογίστηκαν και οι εκτιμήσεις των ειδικών ότι η σημασία του εμβολίου ενός 70άρη ισοδυναμεί με 34 εμβολιασμούς νεότερων από πλευράς δημόσιας υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα