Πόρτα του ΠΑΣΟΚ σε ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασίες και μέτωπο κατά της ΝΔ στις αυτοδιοικητικές

από fimotro

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιμένει στη γραμμή του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου και όπως λένε οι συνεργάτες του

Δεν ανησυχούν στη Χαριλάου Τρικούπη για την επίθεση που ήδη δέχονται από την Κουμουνδούρου επειδή δεν αποδέχονται την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για κεντρική συνεργασία στις αυτοδιοικητικές εκλογές και μέτωπο εναντίον των υποψηφίων που θα στηρίξει η Ν.Δ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιμένει στη γραμμή του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου και όπως λένε οι συνεργάτες του, δεν θεωρεί ότι η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στην προσπάθεια της Ν.Δ. να διεισδύσει και να ηγεμονεύσει στον χώρο του κέντρου είναι η συνεργασία κάθε είδους με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οσο για την ανάγνωση του ΣΥΡΙΖΑ περί «βουτιάς της κεντροαριστεράς σε εθνικό επίπεδο» και όχι «βουτιάς του ΣΥΡΙΖΑ» στη Χαριλάου Τρικούπη απαντούν ότι για αυτή τη βουτιά ευθύνεται πρωτίστως ο ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι έχει πάρει την κατιούσα και δεν πρόκειται να ανακάμψει. Και εκεί αποδίδουν και τη δυσκολία της Κουμουνδούρου να βρει υποψηφίους για τις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους και τις αρνήσεις που υπάρχουν από κεντρικά και προβεβλημένα στελέχη του.

Εξι υποψηφιότητες

Αμεσα, το ΠΑΣΟΚ πρόκειται να ανακοινώσει υποψηφιότητες για έξι περιφέρειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
23/07/2023
|
06:30
Νέο σχέδιο για αντιπυρική πρόληψη – Αλλάζουν η δασική πολιτική και ο έλεγχος των ΟΤΑ
Τον Γιάννη Σγουρό στην Περιφέρεια Αττικής, την ώρα που πολλοί επιμένουν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα έπρεπε να κινηθεί έγκαιρα και να κάνει συμφωνία με τον Γιώργο Ιωακειμίδη, που θεωρούν ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να στριμώξει τον Γ. Πατούλη. Υπάρχουν πάντως έντονες φήμες, που δύσκολα μπορούν να επιβεβαιωθούν, ότι ο Γιάννης Σγουρός έχει έρθει σε συνεννόηση με τον Γιώργο Ιωακειμίδη ώστε ο ένας να στηρίξει τον άλλο στον δεύτερο γύρο.

Η Χαριλάου Τρικούπη θα ανακοινώσει ακόμα την υποψηφιότητα του Χρήστου Παπαστεργίου για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου για την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας, του Σταύρου Αρναουτάκη για την Περιφέρεια Κρήτης, του Νικηφόρου Παπανικόλα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και του Στέφανου Ζούμπα για την Περιφέρεια Ηπείρου.

Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου συζητείται πολύ έντονα το όνομα της Κατερίνας Ταγαρά, η οποία εκλέχθηκε βουλευτής Κορινθίας τον Μάιο αλλά έχασε την έδρα τον Ιούνιο. Το θέμα δεν έχει κλείσει ακόμα, καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης δέχεται πιέσεις ώστε το ΠΑΣΟΚ να στηρίξει τον Πέτρο Τατούλη, επιλογή που μάλλον θα δημιουργήσει εσωκομματικά προβλήματα.

Στη Θεσσαλία, η Χαριλάου Τρικούπη έχει καταλήξει σε μία short list η οποία αποτελείται από τον καθηγητή Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, τον καρδιοχειρουργό Νίκο Τσιλιμίγκα και τη δικηγόρο Μαρία Γαλλιού.

Στον Δήμο Αθήνας προκρίνεται η υποψηφιότητα του στενού συνεργάτη και συμβούλου του Νίκου Ανδρουλάκη για τα θέματα ενέργειας Χάρη Δούκα, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέρριψε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για κοινή στήριξη στον πρόεδρο του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα