“Πόρτα” από το ΠΑΣΟΚ στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία

από fimotro

Μανώλης Χριστοδουλάκης: Δεν είναι στρατηγική επιλογή του ΠΑΣΟΚ η συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ

«Το ΠΑΣΟΚ έχει το πλεονέκτημα πως έχει διατηρήσει, ακόμη και στις πολύ δύσκολες εποχές, ισχυρές αναφορές σε μαζικούς χώρους, όπως αυτός της τοπικής αυτοδιοίκησης», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, στην εκπομπή «Αταίριαστοι» με τους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ανατολική Αττική κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης, και συνέχισε λέγοντας πως «αυτές τις αναφορές, στο πλαίσιο και της γενικότερης δυναμικής που παρουσιάζει ο χώρος μας, θέλουμε να τις ενισχύσουμε περαιτέρω. Στόχος μας είναι να χτίσει το ΠΑΣΟΚ ξανά ισχυρές σχέσεις με την κοινωνία».

Στην ερώτηση του κ. Κούτρα για το τι αντιπολίτευση θα ασκήσει το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε την ανάγκη για την ύπαρξη μιας αποτελεσματικής αντιπολίτευσης εντός κοινοβουλίου, απέναντι στη ΝΔ. «Το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν ποτέ κόμμα αντίδρασης. Προφανώς, αν κάτι είναι θετικό για τις ζωές των πολιτών θα είμαστε εκεί να το στηρίξουμε. Το ΠΑΣΟΚ έχει αυτό το θάρρος και με αυτόν τον τρόπο χτίζουμε την αξιοπιστία μας απέναντι στους πολίτες. Στα αρνητικά, όμως, θα ασκήσουμε σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση καταθέτοντας ολοκληρωμένες αντιπροτάσεις».

Σε όσα υποστήριξε ο κυβερνητικός βουλευτής για τους άξονες προτεραιοτήτων της νέας κυβέρνησης αναφορικά με την υγεία και το κράτος, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ακόμη ένα μοιραίο περιστατικό θανάτου εξαιτίας της καθυστέρησης του ΕΚΑΒ στη Θάσο. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ΝΔ κυβέρνησε ήδη 4 χρόνια και εφάρμοσε τις πολιτικές της και στην υγεία. Το ίδιο ισχύει και για το κράτος που από επιτελικό και αποτελεσματικό αποδείχτηκε βαθύ, προβληματικό και τώρα θέλουν να το παρουσιάσουν ως αποτελεσματικό ξανά». Υπενθύμισε ότι πολιτικές της ΝΔ οδήγησαν σε κατάρρευση το Ε.Σ.Υ. «Οι πολιτικές έχουν πρόσημο. Προτίμησαν να προσλάβουν 1000 άτομα στην πανεπιστημιακή αστυνομία και όχι 700 που λείπουν από το ΕΚΑΒ». Φυσικά, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις ανάγκες της εκλογικής του περιφέρειας, λέγοντας πως «το ΠΑΣΟΚ θα διεκδικήσει τη δημιουργία νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική, που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή».

Αναφορικά με τον μακροπρόθεσμο στόχο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε την ανάγκη να φτιαχτεί ένας σοβαρός και αξιόπιστος προοδευτικός και εν δυνάμει κυβερνητικός πόλος, απέναντι στη ΝΔ γιατί η κοινωνία αυτό έχει ανάγκη. «Για να αποφευχθούν τα φαινόμενα αντισυστημισμού και κομμάτων αντίδρασης, που θα αντιμετωπίσουμε σε αυτή τη Βουλή, ο πολιτικός κόσμος πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να εκλείψουν τα φαινόμενα που οδηγούν του πολίτες να ψηφίζουν με τέτοια κριτήρια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα