Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Σκηνικό πολιτικής έντασης , εν μέσω πανδημίας , στήνουν με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου , τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Το ΚΚΕ και το κόμμα του κ, Βαρουφάκη επόμενου να κάνουν την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ καταγγέλλουν μεν τον κ. Μητσοτακη, αλλά υποστηρίζουν την άποψη ότι φέτος οι εκδηλώσεις θα πρέπει να είναι σαφώς περιορισμένες.

Η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός, επιχείρησαν χθες να ρίξουν τους τόνους, κάτι το οποόο δεν συνέβη, τουλάχιστον σε επίπεδο ρητορικής. Κατά συνέπεια αυτό που αναμένεται σήμερα είναι να αποσαφηνιστεί η στάση των κ.κ. Κουτσούμπα και Βαρουφάκη και συγκεκριμένα το εάν θα επιμείνουν στην απόφαση τους να κάνουν την καθιερωμένη πορεία.

Η ΕΛΑΣ θα έχει ανεπτυγμένες δυνάμεις σε όλες τις περιοχές του κέντρου της Αθήνας και σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο θα υπάρχουν 6.000 αστυνομικοί, drones, αλλά και τα οχήματα ρίψης νερού «Αύρα». Εφ” όσον υπάρξει συγκέντρωση , τότε θα επιβληθούν πρόστιμα (300 ευρώ, όπως προβλέπεται ) , θα γίνουν συστάσεις για διάλυση και μόνον εάν αποτύχουν τα δυο αυτά μέτρα θα υπάρξει πιθανότατα μια πιο δυναμική αντιμετώπιση από την πλευρά των αστυνομικών.

Νωρίς χθες , ο κ. Μητσοτάκης στην προσπάθεια του να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης , πρότεινε δημόσια να υπάρξει κοινή παρουσία των πολιτικών αρχηγών στο Πολυτεχνείο, υπό την πρόεδρο της Δημοκρατίας . Στην δήλωση του αφού κάλεσε «όλα τα κόμματα σε αυτοσυγκράτηση», πρόσθεσε : «Καλώ τους πολιτικούς αρχηγούς σε μία από κοινού πρωτοβουλία τιμής στο Πολυτεχνείο. Με επικεφαλής την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Με μια λιτή επίσκεψη και με ένα λουλούδι. Αλλά με πολλή ευθύνη για το καλό των Ελλήνων και της πατρίδας». «Αυτή την κρίσιμη στιγμή, δεν μπορεί η ιστορική επέτειος να γίνεται αιτία διχασμού και οι ανθρώπινες ζωές πεδίο κομματικών πειραματισμών» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Το μεσημέρι κλήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου εκπρόσωποι όλων των κομμάτων προκειμένου να υπάρξει ένα minimum συναίνεσης, αλλά και αυτή η συνάντηση απέβη άκαρπη , όπως αποδέχθηκε από τις επιθετικές δηλώσεις της αντιπολίτευσης αμέσως μετά το ραντεβού με τον κ. Γεραπετριτη.

Ο υπουργός επικράτειας «επιστρατεύθηκε» καθώς δεν προέρχεται από την παράταξη της ΝΔ, δεν ήταν βουλευτής της μέχρι τις τελευταίες εκλογές ούτε οργανωμένο μέλος της τα προηγούμενα χρόνια και ως εκ τούτου εκτιμήθηκε θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μια διαφορετική «πολιτική γλώσσα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα