Πολωνία: Σκάβουν σε για να βρουν τόνους χρυσό από τους Ναζί

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Οι κυνηγοί θα ξεκινήσουν το σκάψιμο την επόμενη εβδομάδα και ελπίζουν να ανακαλύψουν σχεδόν 10 τόνους χρυσού μαζί με άλλα μεγάλης αξίας αντικείμενα που ίσως κρύβονται στη γη κάτω από το παλάτι του 18ου αιώνα στο χωριό Μινκόβσκι της Πολωνίας, που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί ως οίκο ανοχής. Ο θησαυρός εκλάπη με διαταγή του επικεφαλής των SS, Χάινριχ Χίμλερ, για να χρηματοδοτήσει ένα Τέταρτο Ράιχ. Πιστεύεται ότι περιείχε τον αποκαλούμενο «Χρυσό του Μπρέσλαου» που χάθηκε από τα κεντρικά της αστυνομίας στη σημερινή πόλη Ρόκλο της Πολωνίας. Πιστεύεται ακόμα ότι ο θησαυρός περιέχει κοσμήματα και πολύτιμα αντικείμενα από τις ιδιωτικές συλλογές των πλούσιων Γερμανών που έμεναν στην περιοχή και οι οποίοι δώρισαν στα SS την περιουσία τους για να τους προστατεύσουν από τον Κόκκινο Στρατό.

Το παλάτι του Μινκόβσκι

Η τοποθεσία του παλατιού αποκαλύφθηκε από μυστικά έγγραφα, ένα ημερολόγιο κάποιου αξιωματούχου των SS και έναν χάρτη που οι κυνηγοί θησαυρών έλαβαν από τους απογόνους αξιωματικών που ανήκαν σε μια μυστική οργάνωση πριν από πάνω από 1.000 χρόνια. Το ίδιο ημερολόγιο, που λέγεται ότι έχει γραφτεί από έναν υψηλόβαθμο αξιωματικό των SS με το ψευδώνυμο «Michaelis», αποκάλυψε πέρυσι την τοποθεσία ενός άλλου παλατιού στην περιοχή όπου πιστεύεται ότι είναι θαμμένοι 28 τόνοι χρυσού και πολύτιμων αντικειμένων στο κάτω μέρος ενός πηγαδιού.

Ανάμεσα στα μυστικά έγγραφα υπάρχει και μία επιστολή ενός αξιωματικούτων SS, με το όνομα φον Στάιν σε μία εργαζόμενη στο παλάτι του Μινκόβσκι, με την οποία αργότερα είχε δεσμό. «Κάποιες από τις μεταφορές ολοκληρώθηκαν. Τα υπόλοιπα 48 σεντούκια της Reichsbank (σ.σ. η κεντρική τράπεζα του γερμανικού Ράιχ από το 1876 έως το 1945) και τα μπαούλα από την οικογένειά μου τα εμπιστεύομαι σε εσένα. Μόνο εσύ ξέρεις πού βρίσκονται» γράφει ο φον Στάιν μεταξύ άλλων.

Η επιστολή του φον Στάιν

Το παλάτι του Μινκόβσκι χτίστηκε από τον Πρώσο Friedrich Wilhelm von Seydlitz και «άλλαξε χέρια» πολλές φορές ανά τους αιώνες. Μετά το τέλος του πολέμου υπήρξε σταθμός του Κόκκινου και του Πολωνικού Στρατού ενώ αργότερα λειτούργησε και ως δημαρχείο, νηπιαγωγείο και σινεμά. Τώρα ανήκει στο ίδρυμα Silesian Bridge, το οποίο σε δήλωσή του ανέφερε: «Η επιστροφή της παγκόσμιας κληρονομιάς θεωρείται ορόσημο στον μακρύ δρόμο της συμφιλίωσης».

Με πληροφορίες από Daily Mail

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα