Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News

Ο ισχυρός άνδρσας της Ελληνικής βιομηχανίας λέει το αυτονόητο: Σταθερότητα και όχι αλλεπάλληλες εκλογές για να αναπτυχθεί η οικονομία

Ο ένας μετά τον άλλον οι μεγάλοι Έλληνες επιχειρηματίες εκφράζουν την πεποίθηση ότι πρέπει μετά τις εκλογές να υπάρξει πολιτική σταθερότητα άρα αυτοδυναμία για να προκύψει βιώσιμη κυβέρνηση και όχι αλλεπάλληλες εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό, την ελπίδα να υπάρξει πολιτική σταθερότητα μετά τις κάλπες της 7ης Ιουλίου ώστε να συνεχίσει η Ελλάδα να επιστρέφει στην κανονικότητα αλλά και την αισιοδοξία πως έως το τέλος του χρόνου θα ακολουθήσει σειρά αναβαθμίσεων της ελληνικής οικονομίας, εξέφρασε ο πρόεδρος της Μυτιληναίος κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων.
Σύμφωνα με το euro2day.gr, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος με βάση τις απαντήσεις που έδωσε στις ερωτήσεις των μετόχων φάνηκε αισιόδοξος ως προς την πορεία της χώρας, εκτιμώντας δε πως με τις αναβαθμίσεις της οικονομίας που θα έλθουν η Ελλάδα θα έλθει σε investment grade. Μάλιστα ο ίδιος απέκλεισε και το οποιοδήποτε ενδεχόμενο για τη μεταφορά της έδρας της εταιρίας εκτός έδρας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχει λόγος από τη στιγμή που επιστρέφει η κανονικότητα στην Ελλάδα».Ο πρόεδρος της εισηγμένης όμως, μετά το πέρας της γενικής συνέλευσης των μετόχων, η οποία μεταξύ άλλων ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,36 ευρώ ανά μετοχή (0,324 ευρώ καθαρή αξία μετά την αφαίρεση του φόρου 10%), επιφύλασσε σειρά ειδήσεων προς τους μετόχους:

  • Ο κύκλος εργασιών της εισηγμένης στο εξάμηνο του έτους θα είναι άνω του 1 δις. ευρώ, όταν για όλο το 2018 ήταν 1,5 δις. ευρώ.
  • Οι προβλέψεις που είχε κάνει ο κ. Μυτιληναίος για τα μεγέθη της εταιρίας κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους θεσμικούς επενδυτές τον περασμένο Νοέμβριο θα είναι πολύ καλύτερες.
  •  Η Μυτιληναίος ολοκλήρωσε τις διαπραγματεύσεις με την οικογένεια Παπαπέτρου κι εξαγοράζει το 49% της ΜΕΤΚΑ EGN, της εταιρίας που προχωρά σε μεγάλες επενδύσεις φωτοβολταϊκών στο εξωτερικό.
  • Το φθινόπωρο θα ξεκινήσει η κατασκευή της νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο το φυσικό αέριο το οποίο, όπως ανήγγειλε ο πρόεδρος της εισηγμένης θα είναι μεγαλύτερης ισχύος από τα 665 MW και σύμφωνα με τα λεγόμενα του θα είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής στην Ελλάδα. Άρα θα είναι πάνω από 800 MW.
  • Στο διάστημα του Δεκεμβρίου 2019 – Μαρτίου 2020 η Μυτιληναίος θα λάβει την τελική επενδυτική απόφαση για την κατασκευή του νέου εργοστασίου παραγωγής αλουμίνας στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας. Ο πρόεδρος της εισηγμένης το χαρακτήρισε Game Changer. Σύντομα ανακοινώνεται ο προμηθευτής εξοπλισμού, ενώ είναι σε εξέλιξη η βασική μηχανολογική μελέτη ύψους 10 με 11 εκ. ευρώ.
  • Σε ό,τι αφορά την αγορά φυσικού αερίου η Μυτιληναίος ήδη έχει φτάσει σε μερίδιο 30%, με τη ΔΕΠΑ να βρίσκεται πια στο 50% από 90% που ήταν κάποτε. Με αυτά τα δεδομένα, σύμφωνα με τον πρόεδρο η εξαγορά της ΔΕΠΑ Εμπορίας δεν φαίνεται να επιτρέπεται από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο μεγαλύτερη σημασία θα είχε η εξαγορά της ΕΠΑ Αττικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα