Πωλείται το κτίριο του ΔΟΛ στην Μιχαλακοπούλου

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Στο τέλος του μήνα προγραμματίζεται ο διαγωνισμός της Εθνικής Leasing για την πώληση του ακινήτου επί της οδού Μιχαλακοπούλου 80 που στέγαζε τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ). Πρόκειται για μία ακόμα απόπειρα διάθεσης στην αγορά του κτιρίου που παραμένει κλειστό, με το ελάχιστο τίμημα στο διαγωνισμό να έχει καθοριστεί στα 22 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Φώτη Κόλλια στο euro2day.gr, το κτίριο είχε περάσει στην Εθνική Leasing μέσω συμφωνίας πώλησης και επαναμίσθωσης με τον ΔΟΛ, ύψους περίπου 26 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα μεγάλα και αυτοτελή κτίρια γραφείων στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας σε μια περίοδο ανόδου για τη σχετική αγορά. Στο παρελθόν, βέβαια, είχαν γίνει και άλλες απόπειρες αξιοποίησης (π.χ. με μίσθωση) που δεν είχαν θετικό αποτέλεσμα. Προ εξαμήνου η Εθνική Leasing είχε επιχειρήσει να το μισθώσει, πάλι μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, με ελάχιστο ενοίκιο κοντά στα 115.000 ευρώ το μήνα.

Τώρα, η απόφαση για πώληση του ακινήτου συνδέεται και με το θερμό κλίμα στην αγορά γραφείων της Αθήνας, από την οποία απουσιάζουν τα μεγάλα αυτοτελή κτίρια. Λόγω της μεγάλης επιφάνειας πρόκειται για ακίνητο που μπορεί να αξιοποιηθεί και ως ξενοδοχείο, μια ακόμα αγορά που κινείται ανοδικά στην πρωτεύουσα. Η συνολική επιφάνεια του ακινήτου επί των οδών Μιχαλακοπούλου και Παπαδιαμαντοπούλου είναι σχεδόν 15.000 τετραγωνικά μέτρα και βρίσκεται σε οικόπεδο περίπου 2 στρεμμάτων.

Η αγορά των επαγγελματικών ακινήτων, με αιχμή τα γραφεία και τα ξενοδοχεία, εξακολουθεί να κινείται ανοδικά, όπως δείχνουν και οι νέες πρωτοβουλίες των επενδυτικών εταιρειών ακινήτων (ΑΕΕΑΠ) για άντληση νέων κεφαλαίων. Τελευταία περίπτωση η Trastor η οποία μετά την πρόσφατη κεφαλαιακή ένεση των περίπου 40 εκατ. ευρώ, ετοιμάζει νέο γύρο άντλησης κεφαλαίων περί τα 115 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα