Πόλεμος στην Ουκρανία – Στόλτενμπεργκ: Να εστιάσουμε στα πυρομαχικά και στη συντήρηση των όπλων

από Philippos

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ τόνισε σε δηλώσεις του την Παρασκευή ότι οι χώρες που υποστηρίζουν την Ουκρανία πρέπει να εστιάσουν όχι μόνο στην αποστολή νέων όπλων στο Κίεβο, αλλά και στην αναζήτηση πυρομαχικών για παλαιότερα συστήματα και στη βοήθεια για τη συντήρησή τους.

Το ΝΑΤΟ και οι υπουργοί Άμυνας σχεδόν 50 χωρών συναντώνται στην αεροπορική βάση Ράμσταϊν, στη Γερμανία, στην τελευταία διάσκεψη με θέμα την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή στη χώρα πριν από 11 μήνες.

«Πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι οφείλουμε όχι μόνο να εστιάσουμε στις νέες πλατφόρμες αλλά και να εξασφαλίσουμε ότι όλες οι πλατφόρμες που είναι ήδη εκεί, μπορούν να λειτουργούν όπως πρέπει», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ στο Reuters στο περιθώριο της διάσκεψης.

«Χρειαζόμαστε πυρομαχικά. Χρειαζόμαστε ανταλλακτικά. Χρειαζόμαστε συντήρηση και εκπαίδευση», δήλωσε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την Πέμπτη πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια 2,5 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία, ένα πακέτο το οποίο θα περιλαμβάνει περισσότερα τεθωρακισμένα οχήματα και πυρομαχικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα