Πόλεμος στην Ουκρανία: Λευκορωσία: Φτάνουν σε μας ρωσικά στρατεύματα

από Philippos

Με σύμμαχο τη Λευκορωσία, το Κρεμλίνο συνεχίζει τις επιθέσεις στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με αναφορές του πρακτορείου Reuters, το Μινσκ έχει διαμηνύσει ότι ρωσικά στρατεύματα θα αρχίσουν να φτάνουν τις επόμενες ημέρες στη Λευκορωσία, ως μέρος μιας κοινής στρατιωτικής επιχείρησης.

Μέχρι και συνταξιούχους Λευκορώσους πιλότους προσπαθεί να στρατολογήσει η Μόσχα

Με την ουκρανική αντίσταση να εντείνεται και τις απώλειες στις τάξεις του στρατού να είναι γεγονός, οι Ρώσοι προσπαθούν να στρατολογήσουν συνταξιούχους Λευκορώσους πιλότους για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ωστόσο, οι Λευκορώσοι δεν θέλουν να πολεμήσουν, όπως γράφει η DW επικαλούμενη το κανάλι στο Telegram Belarus golovnovo mozga (Η Λευκορωσία του εγκέφαλου).

Οι απώλειες που έχουν υποστεί οι Ρώσοι είναι πλέον πιο εμφανείς, τη στιγμή που η χώρα του Πούτιν παρουσιάζει σοβαρή έλλειψη σε πιλότους.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι Λευκορώσοι συνταξιούχοι πιλότοι δέχονται συγκεκριμένες προσφορές από τον ρωσικό στρατό. Οι προσφορές συνδέονται με υποσχέσεις για διπλές συντάξεις και μπόνους για συμμετοχές σε μάχες» αναφέρεται στο Telegram Belarus.

«Είναι γεγονός» -συνεχίζει το δίκτυο- ότι οι «εισβολείς δεν τα καταφέρνουν πουθενά. Από τους 60 συνταξιούχους πιλότους, μόνο δύο συμφώνησαν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα