Ποιους αφορά το νέο επίδομα για την ακρίβεια ενόψει του δύσκολου χειμώνα

από fimotro

Θα πρόκειται για ένα νέο έκτακτο επίδομα που θα κυμαίνεται μεταξύ 200 – 230 ευρώ

Στο νέο μείγμα παρεμβάσεων που σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο απέναντι στην ακρίβεια θα περιλαμβάνεται και μια νέα (ενισχυμένη) επιταγή ακρίβειας, για την οποία εξετάζεται να διευρυνθεί ο αριθμός των δικαιούχων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μεταξύ των μέτρων που βρίσκονται επάνω στο τραπέζι και αναμένεται να συμπεριληφθεί στο νέο πακέτο που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ, είναι και ένα νέο έκτακτο επίδομα που θα κυμαίνεται μεταξύ 200 – 230 ευρώ.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια δεύτερη επιταγή ακρίβειας, που προσανατολίζεται να δώσει το οικονομικό επιτελείο στα ασθενέστερα νοικοκυριά ενόψει του (δύσκολου) χειμώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται να περιλαμβάνει μεγαλύτερο αριθμό δικαιούχων. Κι αυτό προκειμένου να στηριχθούν περισσότερα ευάλωτα νοικοκυριά και κοινωνικές ομάδες.

 Να θυμίσουμε ότι αντίστοιχο επίδομα είχαν λάβει το Πάσχα (με την επιταγή ακρίβειας των 200 ευρώ) οι εξής κατηγορίες πολιτών:

-Χαμηλοσυνταξιούχοι
– Δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
– Ανασφάλιστοι υπερήλικες
– Άτομα με αναπηρία
– Έγγαμοι με παιδιά και μονογονεϊκές οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα