Ποιος θα σταθεί πλάι στη βασίλισσα Ελισάβετ στην «παρέλαση των χρωμάτων»;

από fimotro

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα βρεθεί για πρώτη φορά στην παρέλαση των χρωμάτων χωρίς να έχει στο πλευρό της τον πρίγκιπα Φίλιππο.

Μια πατροπαράδοτη εκδήλωση της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας θα είναι και φέτος περιορισμένη, εξαιτίας των μέτρων για τον κορωνοϊό. Ωστόσο, η βασίλισσα Ελισάβετ θα παραστεί στις εκδηλώσεις, στις 12 Ιουνίου, συνοδευόμενη από τον εξάδελφό της δούκα του Κεντ, πρίγκιπα Έντουαρντ, προκειμένου να παρακολουθήσουν την παρέλαση έξω από το κάστρο του Γουίνδσορ.

Κατά την άφιξή τους, η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Έντουαρντ θα δεχθούν τον βασιλικό χαιρετισμό, ενώ στη συνέχεια θα παιανίσει ο βρετανικός εθνικός ύμνος.

Ποιος είναι ο πρίγκιπας Έντουαρντ

Ο πρίγκιπας Έντουαρντ, δούκας του Κεντ, είναι μέλος της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας και πρώτος εξάδελφος της βασίλισσας Ελισάβετ, καθώς ο πατέρας του πρίγκιπας Γεώργιος, δούκας του Κεντ, ήταν αδελφός του βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’.

Η μητέρα του πρίγκιπα Έντουαρντ, πριγκίπισσα Μαρίνα της Ελλάδας, ήταν πρώτη εξαδέλφη του πρίγκιπα Φιλίππου, δούκα του Εδιμβούργου, και άρα ο γαλαζοαίματος ήταν συγγενής και με τον σύζυγο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο πρίγκιπας Έντουαρντ / Φωτογραφία: AP Photos
Κατέχει τον τίτλο του δούκα του Κεντ από την ηλικία των έξι ετών, μετά το θάνατο του πατέρα του σε αεροπορικό δυστύχημα το 1942. Έτσι, με την ιδιότητά του αυτή, εκπροσωπεί τη βασίλισσα Ελισάβετ σε διάφορες περιστάσεις.

Τι είναι η παρέλαση των χρωμάτων για τη βασίλισσα Ελισάβετ

Η παρέλαση των χρωμάτων αποτελεί παράδοση της βρετανικής μοναρχίας από τον 17ο αιώνα, αν και φαίνεται πως έχει τις ρίζες της πολύ πιο πίσω στον χρόνο. Η βασίλισσα κατευθύνεται στον χώρο της εκδήλωσης από το παλάτι του Μπάκιγχαμ, συνοδευόμενη από το βασιλικό ιππικό. Αφού παρακολουθήσει τον βασιλικό χαιρετισμό, επιθεωρεί τα στρατεύματα.

Η βασιλική οικογένεια στο παλάτι του Μπάκιγχαμ / Φωτογραφία: AP Photos

Στη συνέχεια ξεκινά η παρέλαση ενώπιον της βασίλισσας Ελισάβετ, ενώ αργότερα εκείνη επιστρέφει στο παλάτι και παρακολουθεί το υπόλοιπο της εκδήλωσης από τις πύλες του Μπάκιγχαμ. Λίγο μετά κατευθύνεται στο διάσημο μπαλκόνι. Εκεί μαζί με ολόκληρη τη βασιλική οικογένεια παρακολουθούν τους εναέριους σχηματισμούς της βασιλικής πολεμικής αεροπορίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα