Αναλυτική παρουσίαση με στοιχεία και κάρτες

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία των εκλογών και έχοντας δει τα φώτα της δημοσιότητας πολλές δημοσκοπήσεις, πάντα με ενδιαφέροντα ευρήματα, έχει σημασία να δούμε τις τάσεις και τις επιδόσεις των πολιτικών αρχηγών και στα social media. Η ανάλυση που ακολουθεί αφορά τα metrics των πολιτικών αρχηγών σε Facebook, Twitter, Instagram και Tik Tok από τις 20 Νοεμβρίου του 2022 εως και τις 20 Φεβρουαρίου του 2023.

Του Παύλου Παυλίδη

Ξεκινώντας από το μεγαλύτερο network, το Facebook, παρατηρούμε ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τα περισσότερα likes και το μεγαλύτερο growth έναντι των υπολοίπων, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας τους περισσότερους ακολούθους και τα περισσότερα likes ανά post. Επίσης παρατηρούμε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει το μεγαλύτερο engagement και ο Γιάνης Βαρουφάκης «ποστάρει» πιο συχνά από όλους με 153 posts.

social media παυλος παυλιδης

Το top 10 των αναρτήσεων είναι παιχνίδι για δύο με τον Πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αφήνουν εκτός τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

social media παυλος παυλιδης

Τέλος παρατηρούμε ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα όλοι είχαν αύξηση των ακολούθων τους, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το μεγαλύτερο growth στους ακολούθους του έναντι των υπολοίπων.

social media παυλος παυλιδης

Όσον αφορά το Twitter, που είναι και το πιο «πολιτικοποιημένο» από τα υπόλοιπα networks, φαίνεται ότι και εδώ ο Πρωθυπουργός έχει τα περισσότερα likes σε περισσότερα tweets έναντι του Αλέξη Τσίπρα που έχει σχεδόν τα διπλάσια ανά tweet. Ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει κατά πολύ τους περισσότερους ακολούθους ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει το μεγαλύτερο engagement με βάση τους ακολούθους του.

social media παυλος παυλιδης

Όσον αφορά τα top 10 tweets είναι εμφανής η υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι των υπολοίπων. Παρ’ όλα αυτά βλέπουμε ότι 3 από τα πρώτα 6 tweets ανήκουν στον Γιάνη Βαρουφάκη.

social media παυλος παυλιδης

Επιπλέον, στο metric του growth βλέπουμε ότι ο Πρωθυπουργός έχει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη σε ακολούθους.

social media παυλος παυλιδης

Περνώντας στο Instagram για πρώτη φορά βλέπουμε την απόλυτη κυριαρχία Μητσοτάκη σε όλα τα metrics.

social media παυλος παυλιδης

Αυτή η κυριαρχία φαίνεται και στα top 10 posts, όπου όλα ανήκουν στον Πρωθυπουργό και είναι κυρίως μη πολιτικού χαρακτήρα.

social media παυλος παυλιδης

Η κυριαρχία αυτή φαίνεται και στο growth, καθώς όπως και στα άλλα 2 networks, όπου κι εδώ προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

social media παυλος παυλιδης

Στο τελευταίο network της ανάλυσης, το Tik Tok, παρατηρείται προβάδισμα του Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά τα likes έναντι των υπολοίπων. Ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τους περισσότερους ακολούθους και σχεδόν τον ίδιο αριθμό likes με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μόλις 11 posts, για αυτό έχει και το μεγαλύτερο engagement.

social media παυλος παυλιδης

Το μοτίβο συνεχίζεται στη λίστα με τα top 10 posts με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει τα 4 πιο δημοφιλή.

social media παυλος παυλιδης

Το μοτίβο στο growth όμως αλλάζει καθώς ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη σε ακολούθους για αυτή τη χρονική περίοδο.

social media παυλος παυλιδης

Κλείνοντας αυτή τη σύντομη ανάλυση φαίνεται ότι οι πολιτικοί αρχηγοί είναι ενεργοί στα κοινωνικά δίκτυα αναμένοντας τη τελική ευθεία για το δρόμο προς τις εκλογές όπου εκεί τα νούμερα θα εκτοξευτούν.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα