Ποιοι θα πάρουν την Πέμπτη το επίδομα €534

από fimotro

Σειρά παίρνουν αύριο για πληρωμές, οι μισθωτοί των οποίων οι συμβάσεις τέθηκαν σε αναστολή τον Ιανουάριο

Στην αποπληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 534 ευρώ σε περίπου 640.000 εργαζόμενους για το μήνα Ιανουάριο αναμένεται να προχωρήσει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αύριο Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι προέρχονται από163.689 επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι μισοί περίπου 300.000 εργαζόμενοι σε αναστολή προέρχονται από 59.573 κλειστές με κρατική εντολή επιχειρήσεις, ενώ οι υπόλοιποι 340.000 εργαζόμενοι τέθηκαν σε αναστολή από πληττόμενες επιχειρήσεις- εργοδότες βάσει ΚΑΔ εργοδότες.

Αύριο θα καταβληθούν:

– Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού λόγω αναστολών των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων μηνός Ιανουαρίου 2021.

– Η οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τον Δεκέμβριο του μήνα 2020.

– Η αναλογία του Δώρου Χριστουγέννων για τον Δεκέμβριο του 2020 για τους δικαιούχους οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας μέσω του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

– Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2020 των Επαγγελματιών της Τέχνης και του Πολιτισμού που είχαν εγγραφεί στο Μητρώο Καλλιτεχνών μέχρι την 10/01/2021.

Με το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 18 Ιανουαρίου πολλοί εργαζόμενοι βγήκαν από την αναστολή. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, εφόσον δεν τεθούν εκ νέου σε αναστολή εντός Ιανουαρίου θα λάβουν αποζημίωση ειδικού σκοπού 303 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η ημερήσια αποζημίωση που δικαιούται κάθε εργαζόμενος ανέρχεται σε 17,8 ευρώ.

Πληρωμή προγράμματος Συν -Εργασία

Αύριο καταβάλλεται και η οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας του μηχανισμού «Συν-Εργασία» για τον περασμένο Δεκέμβριο. Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι που εντάσσονται στο πρόγραμμα απασχολούνται με μείωση ωραρίου και μισθού έως 50% και το κράτος καταβάλει το 60% του μισθού που έχασαν οι εργαζόμενοι λόγω της μείωσης ωραρίου.

Ταυτόχρονα θα αποπληρωθεί και η αναλογία του Δώρου Χριστουγέννων που αντιστοιχεί στον μήνα Δεκέμβριο 2020 για τους ενταγμένους στο μηχανισμό «Συν-Εργασία». Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου είχαν πληρωθεί τα ποσά που αναλογούν στους δικαιούχους του προγράμματος «Συν-Εργασία»  για Οκτώβριο και Νοέμβριο, μετά και την διαδικασία των διασταυρώσεων καθώς και το δώρο Χριστουγέννων για όλους τους μήνες μέχρι και τον Νοέμβριο 2020. Απομένει δηλαδή να πληρωθεί το τελευταίο τμήμα του Δώρου Χριστουγέννων σε εργαζόμενους που είχαν ενταχθεί στο «Συν- Εργασία» τον Δεκέμβριο, το οποίο πληρώνεται αύριο.

Αποζημίωση ειδικού σκοπού σε καλλιτέχνες

Αύριο, Πέμπτη, επίσης πληρώνονται οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού – με βάση τα 534 ευρώ – για τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο που δικαιούνται Επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού που είχαν εγγραφεί στο Μητρώο Καλλιτεχνών μέχρι την 10η Ιανουαρίου 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα