Ποιες προκηρύξεις αναμένονται στο άμεσο διάστημα από ΑΣΕΠ και ΟΑΕΔ

από fimotro

Ξεκινούν σήμερα Παρασκευή 14 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για την προκήρυξη 12Κ/2021 του ΑΣΕΠ για τις 101 θέσεις στο υπουργείο Τουρισμού και το Ελληνικό Κτηματολόγιο, ενώ στα σκαριά βρίσκεται η προκήρυξη που θα καθορίζει τις προϋποθέσεις συμμετοχής για τις 86.000 νέες θέσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την προκήρυξη του ΑΣΕΠ, θα καλυφθούν 101 θέσεις μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στο υπουργείο Τουρισμού και το Ελληνικό Κτηματολόγιο. Οι αιτήσεις θα παραμείνουν ανοικτές έως την Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου και ώρα 14:00.

Σε πλήρη επεξεργασία από τον ΑΣΕΠ βρίσκεται και η νέα προκήρυξη 1Κ/2022 για τις 470 μόνιμες θέσεις στο υπουργείο Μετανάστευσης.

Επίσης, στο άμεσο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν και οι λεπτομέρειες για τις 86.000 νέες προσλήψεις για το νέο έτος που παρουσίασε στη σύσκεψη της 12ης Ιανουαρίου στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι οποίες θα υλοποιηθούν με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αλλά και το ΕΣΠΑ.

Έτσι, για τον σκοπό αυτόν δημιουργήθηκαν τα 11 νέα προγράμματα απασχόλησης (τα 4 με ειδική στόχευση στις λιγνιτικές περιοχές) που θα δημιουργήσουν 62.000 νέες θέσεις εργασίας, ενώ θα παραμείνουν ανοιχτά και 7 προγράμματα του 2021, που θα συνεισφέρουν άλλες 24.000 θέσεις, ανεβάζοντας το σύνολο στις 86.000 νέες θέσεις εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα