Ποιες περιοχές θα “χτυπήσει” η κακοκαιρία

από fimotro

Καταιγίδες, χαλάζι και ισχυροί άνεμοι

Το Φθινόπωρο έφτασε με αλλαγή του καιρού σε όλη την Ελλάδα. Για σήμερα Παρασκευή προβλέπεται κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί στα βόρεια, 4 με 6 και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 6 και κατά τόπους 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, από τις πρωινές ώρες μέχρι νωρίς το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί, 5 με 6 μποφόρ και από τις βραδινές βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην πυρόπληκτη Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που κατά τόπους θα είναι ισχυρά κυρίως στα νότια, σταδιακά από νωρίς το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στη δυτική και στην κεντρική Μακεδονία και από τις μεσημβρινές ώρες στη Θράκη. Τα φαινόμενα στα δυτικά από το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 4 με 6, στα παράκτια τμήματα και στο Θρακικό 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από τις απογευματινές ώρες. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικοί, 4 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται στις περισσότερες περιοχές, από τις μεσημβρινές ώρες. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα τμήματα θα πνέουν νοτιάδες, 4 με 5 μποφόρ. Από τις βραδινές ώρες οι άνεμοι θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, που στις δυτικές και βόρειες Κυκλάδες θα είναι κατά τόπους ισχυρά, από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν. Στην Κρήτη αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες στα δυτικά θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις στα βόρεια, που από τις μεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Στα νότια αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα στην περιοχή της Λήμνου 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα τμήματα θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός το Σάββατο

Για το Σάββατο προβλέπονται λίγες νεφώσεις στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα, παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, ενώ από το μεσημέρι καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα βόρεια, 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα κεντρικά και τα βόρεια ο υδράργυρος θα φτάσει τους 17 με 20 βαθμούς, στη νότια νησιωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή, στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και στο βόρειο Αιγαίο προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές και κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια με σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό κατά τόπους στα δυτικά, την κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία να είναι ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις τοπικά πιο πυκνές, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στις δυτικές Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα βόρεια, 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι και στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα