Ποιες απουσίες μαθητών δεν θα μετρήσει το υπ. Παιδείας

από fimotro

Οπως ανακοίνωσε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, οι απουσίες που έγιναν λόγω ανωτέρας βίας και χωρίς υπαιτιότητα των μαθητών στα σχολεία δεν θα «μετρήσουν». Το πρόβλημα αυτό εμφανίστηκε κυρίως κατά την περίοδο της τηλεκπαίδευσης, καθώς πολλά παιδιά δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν κάποια μαθήματα και έτσι έπαιρναν απουσίες.

Επίσης έχουν καταχωριστεί και απουσίες σε μαθητές που συνοικούν με άτομα ευπαθών ομάδων προτού ξεκαθαριστεί ότι έχουν δικαίωμα να μην παρακολουθήσουν μαθήματα, ενώ υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις καταχώρισης απουσιών χωρίς να ευθύνονται οι μαθητές. Αυτό θα μπορούσε κυρίως στους μαθητές του λυκείου να μην μπορέσουν να περάσουν στην επόμενη τάξη ή να λάβουν απολυτήριο.

Με επείγουσα απόφαση που υπέγραψε σήμερα Πέμπτη 27 Μαΐου η Ζέττα Μακρή λοιπόν, ξεκαθαρίζει ότι αυτές οι απουσίες δεν θα ληφθούν υπόψιν. Η απόφαση αναφέρει ότι:

Κατόπιν ερωτημάτων που αφορούν στη φοίτηση μαθητών/τριών στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας / Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, σας ενημερώνουμε ότι οι απουσίες οι οποίες έχουν καταχωρισθεί ή θα καταχωρισθούν και δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα των μαθητών/τριών αλλά σε αντικειμενικούς λόγους ανωτέρας βίας, δεν θα προσμετρηθούν για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών/τριών από τον Σύλλογο Διδασκόντων κατά το σχολικό έτος 2020-21.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα