Ποιες αποδείξεις συμπεριλαμβάνουμε στη φορολογική μας δήλωση

από fimotro

«Το παλιό καθεστώς ισχύει για τις φορολογικές δηλώσεις σχετικά με το εισόδημα του 2019, το οποίο είναι κλιμακωτό, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος θα πρέπει να συλλέξουμε και τις αποδείξεις», σημείωσε η φοροτεχνικός κυρία Γεράγγελου μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Αναφορικά με τις αποδείξεις του 2020, πλέον δεν υπάρχει κλίμακα. «Ανεξαρτήτως εισοδήματος θα πρέπει να συλλέξουμε το 30% του πραγματικού εισοδήματός μας»,ανέφερε. Ενώ μία ακόμα διαφορά σε σχέση με το περυσινό σύστημα είναι «ότι αφορά όλους τους φορολογούμενους πολίτες», όπως ξεκαθάρισε.

  • Εισοδήματα 2019 (φετινή δήλωση): 10% – 20% περυσινού εισοδήματος
  • Εισοδήματα 2020: 30% πραγματικού εισοδήματος
  • Υποχρεωτικά: Πλαστικό χρήμα ή e-banking
  • Αφορά: μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες
  • Λιγότερες αποδείξεις: πέναλτι φόρου 22%
  • Δεν μετράνε: ενοίκια, τέλη κυκλοφορίας, δόσεις δανείων, αγορά ακινήτων και Ι.Χ.

«Η συζήτηση για τα αναδρομικά πρέπει να γίνει σε πολιτική βάση. Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους χωρίς κανένα προαπαιτούμενο και χωρίς καμία περικοπή», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Κουμπούρης, πρόεδρος ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ, ερωτηθείς για την καταβολή των αναδρομικών. Τονίζοντας πως ένας πολύ μεγάλος αριθμός συνταξιούχων μένει εκτός.

«Οι συνταξιούχοι πληρώνουν 7,2 δισ. από τις περικοπές τους και προσπαθούν μας εγκλωβίσουν σε 11 μήνες αναδρομικών που είναι 4 δισ.κι από αυτά θα δώσουν 900.000, μετά από αποφάσεις μαραθώνιες των δικαστηρίων», συμπλήρωσε.

«Το ζήτημα είναι πολιτικό», επεμείνε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα