Ποια μέρη είναι τα πιο επικίνδυνα για να κολλήσουμε κορονοϊό

από fimotro

Τι δείχνει νέα επιστημονική έρευνα

Τα μέρη που έχουν το μεγαλύτερο ρίσκο για να κολλήσει κανείς κορονοϊό παρουσίασε η Sage, η επιτροπή ειδικών που συμβουλεύει για θέματα υγείας την κυβέρνηση της Βρετανίας, εξετάζοντας τις συνήθειες 10.000 ατόμων, με μια από αυτές να αποτελεί έκπληξη.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της μελέτης, όπως αναφέρει η mirror.co.uk, πρώτη δραστηριότητα στην κατάταξη με το μεγαλύτερο ρίσκο μόλυνσης είναι οι αγορές σε καταστήματα ενώ η δραστηριότητα με τη δεύτερη μεγαλύτερη πιθανότητα μόλυνσης είναι ο αθλητισμός σε εξωτερικούς χώρους.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι το να πηγαίνει κάποιος στα καταστήματα μία φορά την εβδομάδα σημαίνει ότι έχει σχεδόν 2,2 φορές περισσότερες πιθανότητες να προσβληθεί από τον ιό.

Τα υπαίθρια αθλήματα ενέχουν επίπεδο κινδύνου 1,36%, σύμφωνα με τη μελέτη. Το να πηγαίνει κανείς σε παμπ ή εστιατόρια και η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς αποτελούν δραστηριότητες που ενέχουν αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό σε ποσοστό 1,3%.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι δραστηριότητες που ενέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο μόλυνσης είναι οι παρακάτω 11:

Αγορές – 2,18%

Άθλημα σε εξωτερικούς χώρους – 1,36%

Χρήση λεωφορείου – 1,31%

Φαγητό σε εστιατόριο ή καφέ – 1,29%

Χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς περισσότερες από μία φορά την εβδομάδα – 1,28%

Παμπ, μπαρ ή κλαμπ – 1,28%

Πάρτι – 1,27%

Γυμναστήριο ή αθλήματα εσωτερικού χώρου – 1,27%

Μετακίνηση για δουλειά – 1,2%

Χρήση ταξί – 1,19%

Χρήση υπέργειου τρένου ή τραμ – 1,18%

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα