Ποια Ελληνικά νησιά είναι “ασφαλή” για τη Μεγάλη Βρετανία

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Η Πορτογαλία, τα Κανάρια Νησιά, η Κέρκυρα και η Κρήτη είναι από τους δημοφιλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς διακοπών που έχουν κηρυχθεί ασφαλείς για ταξίδια από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, δημιουργώντας ελπίδες ότι θα μπορούσαν να περιληφθούν στην πράσινη ταξιδιωτική λίστα της κυβέρνησης.

Οπως μεταδίδει η Telegraph, την περασμένη εβδομάδα, το Υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε άρση των συμβουλών του για μη απαραίτητα ταξίδια σε Πορτογαλία (εξαιρεί τις Αζόρες), Μάλτα και στα ελληνικά νησιά της Ρόδου, της Κω, της Ζακύνθου, της Κέρκυρας και της Κρήτης. Έχει επίσης κηρύξει ασφαλή τα Κανάρια Νησιά και το Ισραήλ.

Εξακολουθούν να υφίστανται οι συμβουλές κατά των ταξιδίων σε ηπειρωτική Ελλάδα και Ισπανία. Η βρετανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να άρει την απαγόρευση ταξιδίων στο εξωτερικό στις 17 Μαΐου. Την Παρασκευή θα παρουσιάσει την «πράσινη λίστα» με τις χώρες που μπορούν να επισκέπτονται οι κάτοικοι Βρετανίας χωρίς να χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα στην επιστροφή.

Η λίστα – που αναμένεται να έχει λιγότερους από 10 προορισμούς – καταρτίζεται με βάση χώρες με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού και κρούσματα Covid-19 που κινούνται χαμηλά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα