Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Πυρά κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη εξαπέλυσαν οι συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Αφορμή για την επικριτική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ στάθηκε η είδηση για την άρση ασυλίας και κυρίως η αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη. «Ο κος Πολάκης που αυτοχαρακτηρίζεται παλικάρι, διαμαρτύρεται για την άρση της ασυλίας προκειμένου να δικασθεί στα Ποινικά Δικαστήρια ως απλός πολίτης. Προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από την Υπουργική ασυλία» αναφέρει αρχικά η ΠΟΕΔΗΝ.

Οι συνδικαλιστές στη συνέχεια υποστηρίζουν ότι στα υπουργικά καθήκοντα του Παύλου Πολάκη «ήταν να βρίζει με ανυπόστατες κατηγορίες τους πάντες. Γιατί ο κος Πολάκης αντιδρά να δικασθεί με τον τρόπο που θα δικασθούμε εμείς για τις πολλές μηνυτήριες αναφορές που έκαναν κατά της ΠΟΕΔΗΝ Διοικητές Νοσοκομείων κατ’ εντολή του, για δήθεν διασπορά ψευδών ειδήσεων, για την κατάσταση των Νοσοκομείων αν και οι καταγγελίες ήταν αυταπόδεικτες από όλους».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, η ΠΟΕΔΗΝ υπέβαλλε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Παύλου Πολάκη τον Ιανουάριο του 2017 «παράλληλα με την αγωγή αποζημίωσης που καταδικάστηκε, αλλά αγνοείται η τύχη της».

Η κωλοτούμπα Πολάκη

Ο Παύλος Πολάκης μετά την εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής για την άρση ασυλίας του, υποστήριξε ότι ζήτησε να ενεργοποιηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών λέγοντας ότι «αυτά για τα οποία κατηγορούμαι τα έκανα όταν ήμουν και επειδή ήμουν υπουργός».

Στη συνέντευξή του, δε, που ακολούθησε το βράδυ της Τετάρτης στο KONTRA είπε ότι «ο νόμος αυτός δεν κρύβει αλλά εμφανίζει».

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, όμως, δεν μιλούσε πάντα με τα καλύτερα λόγια για τον σχετικό νόμο καθώς σε παλαιότερη συνέντευξή του τον είχε χαρακτηρίσει ως «τον πιο βρώμικο νόμο που έχει ψηφιστεί» λέγοντας, επίσης, ότι «έτσι όπως τα έχει κάνει, μπορεί και να μην τιμωρηθεί κανείς για τίποτα».

Δείτε το σχετικό βίντεο που ετοίμασε η Ομάδα Αλήθειας:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα