Κινείται με 240 χλμ. την ώρα

Ο τυφώνας Ντόριαν πλησιάζει σήμερα εξαιρετικά απειλητικά τις Μπαχάμες. Ομως, μπορεί ο τυφώνας- που πλέον είναι στην κατηγορία 4 της πεντάβαθμης κλίμακας- μπορεί να μην πλήξει τη Φλόριντα.

Οι άνεμοι του τυφώνα Ντόριαν κινούνταν με ταχύτητα έως 240 χλμ. την ώρα και αναμένεται να πλήξει τις Μπαχάμες εντός της ημέρας. Στη συνέχεια, εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει την ανατολική ακτή της Φλόριντα, το βράδυ της Δευτέρας και την Τρίτη, αλλά είναι δύσκολο να προβλεφθεί η σφοδρότητα που θα πλήξει τη συγκεκριμένη περιοχή, μετά την αλλαγή πορείας του τυφώνα.

«Μην προσπαθήσετε να τα βάλετε με τον τυφώνα»

Ο Ντόριαν αναμένεται να πλήξει σήμερα τα νησιά Γκραντ Μπαχάμα και Αμπάκο, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ, που προειδοποίησε για καταστροφικούς ανέμους. «Αυτοί που δεν θέλουν να απομακρυνθούν από τις εστίες τους θέτουν τη ζωή τους σε μεγάλο κίνδυνο. Σας παρακαλώ: μην προσπαθήσετε να τα βάλετε με τον τυφώνα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Χάμπερτ Μίνις, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Είναι ένας από τους ισχυρότερους τυφώνες εδώ και δεκαετίες. Να είστε προσεκτικοί!», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης. Ο κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας Χένρι Μακ Μάστερ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πολιτεία του. «Η δύναμη και ο απρόβλεπτος χαρακτήρας της καταιγίδας μάς υποχρεώνει να προετοιμαστούμε για όλα τα σενάρια», δήλωσε. Ηδη, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είχε κηρυχθεί η Φλόριντα και 12 κομητείες της πολιτείας Τζόρτζια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα