Πλησιάζει το 100% η πληρότητα στις ΜΕΘ

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Στις 4.000 οι μολύνσεις στο λεκανοπέδιο μέσα σε πέντε ημέρες

Αγωνία επικρατεί για το ΕΣΥ ώστε να αντέξει την πίεση από το τρίτο κύμα του κορονοϊού. Την συγκεκριμένη χρονική στιγμή στο 90% φτάνει η πληρότητα στις ΜΕΘ της Αττικής.

H αποσυμφόρηση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας αποτελεί, τη δεδομένη χρονική στιγμή, το μεγαλύτερο στοίχημα για τις υγειονομικές αρχές της χώρας.

Στην Αττική, όπου μέσα σε πέντε ημέρες καταγράφηκαν 4.000 κρούσματα, η εικόνα στα νοσοκομεία προδίδει κάποιας μορφής ασφυξία, καθώς η πληρότητα στις εντατικές φτάνει σχεδόν στο 90%. Οι αυξανόμενες ημερήσιες εισαγωγές μαρτυρούν την επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου που, σε συνδυασμό με τη διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών, ανησυχούν τους ειδικούς, οι οποίοι συνέστησαν επέκταση του σκληρού lockdown.

Στο κόκκινο βρίσκεται η κατάσταση στο Νοσοκομείο Σωτήρια όπου πλέον δεν υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι ΜΕΘ για κορωνοιό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και τα 84 κρεβάτια στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο μεγαλύτερο νοσοκομείο αναφοράς είναι κατειλημμένα.

H κατάσταση ωστόσο δεν είναι καλύτερη ούτε στα δύο ακόμη μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, δηλαδή στον Ευαγγελισμό και το Αττικό, αφού στο πρώτο υπάρχει μόλις μια διαθέσιμη κλίνη ενώ στο δεύτερο τα ελεύθερα κρεβάτια είναι δύο με την πιθανότερη εκτίμηση να είναι ότι θα καλυφθούν άμεσα κι αυτά.

«Η πίεση που δεχόμαστε πλέον είναι πάρα πολύ μεγάλη. Έχει αυξηθεί πάρα πολύ ο αριθμός ατόμων που χρειάζονται και ιατρική εκτίμηση και νοσηλεία. Μειώνεται σημαντικά ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών και αυξάνεται σημαντικά πλέον η βαρύτητα της νόσου», τόνισε, μεταξύ άλλων, η Αρετή Γραβάνη, Ειδικευόμενη Παθολογίας Κλινικής Λοιμώξεων του Σωτηρία.

Δυσοίωνες είναι και οι προβλέψεις των ειδικών για την Αττική. «Η πίεση είναι τεράστια στην Αττική, όλα τα νοσοκομεία είναι προετοιμασμένα και έχουν εμπειρία στη διαχείριση της πανδημίας καθώς το τρίτο κύμα χτυπά την Αττική», τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο Γιάννης Καλομενίδης πνευμονολόγος στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και επίκουρος καθηγητής στο ΕΚΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα