Πλήρης επικράτηση της παραλλαγής Δέλτα, σε ποσοστό πάνω από 85%

από fimotro

Έχουμε μπει για τα καλά στο τέταρτο κύμα της πανδημίας και ο ιός εξακολουθεί να είναι παρών, υπογράμμισε ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος, στη σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας. Η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και η χρήση μάσκας είναι αναγκαία για τη μείωση της διασποράς, που είναι αυξημένη λόγω της μετάλλαξης δέλτα, τόνισε.

Το επιδημιολογικό φορτίο αυξάνεται διαρκώς στη χώρα μας. Είναι ενδεικτικό πως αυξήθηκαν κατά 12% τα ενεργά κρούσματα την τελευταία εβδομάδα. Καταγράφεται επίσης πλήρης επικράτηση της παραλλαγής Δέλτα, σε ποσοστό πάνω από 85%.

Παρατηρείται δε στροφή των κρουσμάτων στις μεγαλύτερες ηλικίες, σε περιοχές με μικρή εμβολιαστική κάλυψη. 1.872 είναι οι νοσηλευόμενοι σε κλινικές Covid. Στο 96% φτάνει η κάλυψη κλινών ΜΕΘ στην Κρήτη.

Όπως είπε ο κ. Γώγος, πρέπει να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα προστασίας μέχρι να φτάσουμε σε υψηλό ποσοστό ανοσίας.

Έκανε έκκληση σε αυτούς που είναι ανεμβολίαστοι, ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες, να κάνουν το εμβόλιο και σε όσους γυρνούν από διακοπές να κάνουν τεστ.

Έκκληση Κοντοζαμάνη στους υγειονομικούς να εμβολιαστούν – Αλλιώς θα εφαρμοστεί ο νόμος

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης είπε πως “είμαστε αισιόδοξοι πως το μικρό ποσοστό υγειονομικών που δεν έχει εμβολιαστεί θα το κάνει μέχρι να εκπνεύσει η προθεσμία”.

Ο νόμος σε αντίθετη περίπτωση θα εφαρμοστεί για τους υγειονομικούς που δεν θα κάνουν το εμβόλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα