Πλεύρης: Πίεση του ΕΣΥ σε απλές κλίνες το επόμενο 20ήμερο

από Philippos

«Το καλοκαίρι στην Ελλάδα, η μετάδοση του κορονοϊού γίνεται κατά βάση στους ανοιχτούς χώρους όπου και συγκεντρώνεται ο πληθυσμός» ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στον ΣΚΑΪ.

Σχετικά με τις επικρίσεις για χθεσινή του δήλωση σχετικά με το θέμα της μετάδοσης, ο κ. Πλεύρης πρόσθεσε: «Είπα το αυτονόητο και κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν».

«Στους κλειστούς χώρους γίνεται πάντοτε μετάδοση, το ξέρουμε αυτό. Κλειστοί χώροι δεν υπάρχουν το καλοκαίρι στη χώρα μας. Όπου υπάρχουν και έχουμε μεγάλο συνωστισμό, όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εκεί πέρα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Οπουδήποτε αλλού υπάρχει σύσταση για χρήση μάσκας», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

«Πιστεύουμε πως το κύμα φτάνει στην κορύφωσή του»
Για το νέο πανδημικό κύμα, ο κ. Πλευρης τόνισε πως φτάνει στην κορύφωσή του, δεν έχει δώσει βαριές νοσηλείες και ο αριθμός των διασωληνωμένων παραμένει ελεγχόμενος.

Εκτίμησε ότι το επόμενο 20ήμερο θα υπάρξει μια πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας σε απλές κλίνες Covid αλλά και non – Covid και γι’ αυτό αναπτύσσονται περισσότερες κλίνες στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Διαβεβαίωσε πως η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, κυρίως γιατί αυτή η πίεση δεν μεταφέρεται στις κλίνες ΜΕΘ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα