Νέο γκάλοπ: Πλεονέκτημα για τη ΝΔ η αντιπάθεια του μεσαίου χώρου στον ΣΥΡΙΖΑ

από fimotro

Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν κερδίζει ψηφοφόρους από τον μετριοπαθή χώρο του κέντρου (κάρτες)

Σημαντικά ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά προκύπτουν από την τελευταία μέτρηση της Opinion Poll η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα. Το κυριότερο είναι ότι ο πρωθυπουργός και η ΝΔ κυριαρχούν στον μεσαίο χώρο, σπρώχνωντας τον ΣΥΡΙΖΑ στην αριστερά. Ο μεσαίος χώρος και οι μετριοπαθείς ψηφοφόροι θα κρίνουν και τις επόμενες εκλογές. Γι αυτό η ΝΔ έχει πιθανότητες να κερδίσει τις επόμενες εκλογές με μεγαλύτερη διαφορά από τις προηγούμενες. Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στριμωχτεί στην αριστερά και δεν ακουμπά στον κρίσιμο μεσαίο χώρο. Η αποδοχή του συνολικού έργου της κυβέρνησης παρουσιάζει πτώση πέντε μονάδων σε σχέση με τον Ιούλιο (από 48.4% σε 43.4% ), αλλά ταυτόχρονα η αντιπολιτευτική τακτική όλων των κομμάτων αποδοκιμάζεται, αφού κανένα δεν έχει ποσοστό αποδοχής πάνω από το 11.8% που συγκεντρώνει το ΚΚΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αντιπολιτευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ επιδοκιμάζεται από το 11% και του ΚΙΝΑΛ από το 9.4% .

Αυτή η συγκριτικά μεγάλη επικράτηση της ΝΔ φαίνεται και σε δύο κορυφαία θέματα. Στο θέμα των πυρκαγιών το 48% δηλώνει πως η κυβέρνηση έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε, με το 79% να επικροτεί την τακτική των εκκενώσεων και ταυτόχρονα με κριτική διάθεση το 75.3% να απαντά ότι ο κρατικός μηχανισμός θα μπορούσε να ελέγξει καλύτερα την κατάσταση και μόλις το 25.4% να θεωρεί ότι είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα στην πρόληψη και καταστολή. Την ίδια στιγμή, όμως, μόνο το 19% θεωρεί σωστή την αντιπολιτευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ (47.4% όσων έχουν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ) και το 17% κρίνει ότι αν είχαμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα υπήρχε καλύτερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών (43.3% του ΣΥΡΙΖΑ).

Διπλό προβάδισμα Μητσοτάκη

Ενώ στην ικανοποίηση από το έργο και τις παρεμβάσεις του πρωθυπουργού υπάρχει μια μείωση κατά 4.2%, συνεχίζει να συγκεντρώνει υψηλό ποσοστό της τάξης του 52.8% (57% τον Ιούλιο) και στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός έχει μεγάλο προβάδισμα απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα με 45.6% (-1.7% από τον Ιούλιο) έναντι 19.7%, με τον «Κανέναν» να διατηρεί τη δεύτερη θέση με 30.6%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα