Πιθανό να ξεπεράσουμε τα 3.000 κρούσματα

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Αυξημένο το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής

Για νέα αύξηση στα λύματα της Αττικής κάνει λόγο ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης, ο οποίος προειδοποιεί για την πιθανότητα ακόμη και 3.000 κρουσμάτων ημερησίως.

«Οι μετρήσεις δείχνουν ότι η Αττική συνεχίζει να έχει υψηλό ιικό φορτίο στα λύματα, χωρίς κανένα σημάδι ύφεσης» είπε στον ΑΝΤ1, σήμερα, Τετάρτη.

Έκανε λόγο για «μικρή αύξηση στο ιικό φορτίο στα λύματα» η οποία εντάσσεται στα «όρια, που μπορεί να είναι αποτέλεσμα συγχρωτισμού όπως, ίσως, της Τσικνοπέμπτης».

«Είμαστε στη χειρότερη φάση»

Εκτίμησε ότι «η αύξηση των κρουσμάτων θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα». «Αυτό που φαίνεται είναι ότι είμαστε στη χειρότερη φάση και τα δεδομένα ενισχύουν την παράταση κάποιων μέτρων».

Σύμφωνα με τον κ. Θωμαΐδη είναι πιθανό να ξεπεράσουμε και τα 3.000 κρούσματα ημερησίως. «Το επιδημιολογικό φορτίο σε όλη τη χώρα είναι επιβαρυμένο» είπε.

«Δεν είμαι ειδικός των μέτρων, μόνο λογικά μπορώ να προσεγγίσω» απάντησε ερωτώμενος για το εάν θα πάμε σε παράταση ή άρση των μέτρων.

«Υπάρχουν κίνδυνοι επέκτασης, από τη στιγμή που ο εμβολιασμός προχωρά με αργούς ρυθμούς» κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα