Πιερρακάκης: 27 Ιουλίου στα κινητά τηλέφωνα ταυτότητα και δίπλωμα

από Philippos

Τον επόμενο μήνα θα είναι διαθέσιμα στα κινητά τηλέφωνα, διπλώματα οδήγησης και ταυτότητες σύμφωνα με όσα είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Οι πολίτες δε θα χρειάζεται να φέρουν μαζί τους την ταυτότητά και το δίπλωμα οδήγησής τους σε λίγες μέρες από σήμερα.Κι αυτό, καθότι θα μπορούν να έχουν τα έγγραφα αυτά -ηλεκτρονικά- μέσα στο wallet του κινητού τους, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη που μίλησε στο OT FORUM 2 και στο πάνελ «Ευφυείς, Βιώσιμες πόλεις – Ευφυείς πολίτες».θα μπορούμε να έχουμε στο wallet του κινητού μας την ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης, αλλά όχι το διαβατήριο, καθώς αυτό αποτελεί ταξιδιωτικό έγγραφο, κάτι το οποίο απαιτεί διμερείες συμφωνίες μεταξύ κρατών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η νέα υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη από το απόγευμα της 27ης Ιουλίου, σύμφωνα με τον τρέχοντα σχεδιασμό του υπουργείου, τόνισε ο αρμόδιος υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα