Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


«Σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια νέα εποχή και είναι μια υποψηφιότητα ενωτική και αξιοκρατική». Στην επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ως υποψήφια για την Προεδρία της Δημοκρατίας αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Συμπλήρωσε δε ότι είναι μια υποψηφιότητα ευρύτερης συναίνεσης και σε καμιά περίπτωση δεν αποσκοπεί στο να «στριμωχτούν» τα υπόλοιπα κόμματα.

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό/προσφυγικό, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως δεν υπάρχει απολύτως καμία αλλαγή στην πολιτική της κυβέρνησης. Όπως είπε, η κυβέρνηση προσπάθησε στο πρώτο εξάμηνο να βάλει σε λειτουργία το σχέδιο της και να συγκεκριμενοποιήσει τους άξονές του. Μόλις αυτό έγινε, θεσμοθετήθηκε το αρμόδιο υπουργείο και τοποθετήθηκε ο κ. Μηταράκης για να τρέξει τις εξελίξεις.

Επεσήμανε ότι το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν έλυσε προβλήματα, αλλά δημιούργησε ακόμα περισσότερα. Σε ό,τι αφορά την επιλογή του κ. Μηταράκη, είπε ότι πρόκειται για έναν βουλευτή που εκλέγεται στην περιοχή που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα και είναι σε καθημερινή επαφή με τους κατοίκους των νησιών που δοκιμάζονται. Συμπλήρωσε δε ότι η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί για 20.000 μετακινήσεις από τα νησιά του βορείου Αιγαίου στην ενδοχώρα και ήδη έχουν γίνει οι 9.000, ενώ οι υπόλοιπες θα ολοκληρωθούν σύντομα παράλληλα με την ίδρυση των κλειστών δομών.

Αναφερόμενος στο θέμα της Διάσκεψης του Βερολίνου για τη Λιβύη και τον αποκλεισμό της Ελλάδας από αυτήν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας». Τόνισε ότι οι συνομιλίες για τη Λιβύη έχουν ξεκινήσει από το 2015 και ότι η Ελλάδα δεν συμμετείχε σε αυτές, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη συμμετοχή της τώρα. «Εμείς θέλουμε να συμμετάσχουμε στην όλη διαδικασία και συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας να έχουμε λόγο στις εξελίξεις στη Λιβύη σε κάθε φόρουμ όπου λαμβάνονται αποφάσεις και πρωτοβουλίες», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, διευκρίνισε ότι το γεγονός πως ο Ερντογάν είναι προκλητικός, δεν σημαίνει πως είναι και ισχυρός. «Η πολιτική του Ερντογάν αποδοκιμάζεται διεθνώς και οι παράνομες συμφωνίες που υπέγραψε με τη Λιβύη δεν παράγουν κανένα αποτέλεσμα», είπε ο κ. Πέτσας συμπληρώνοντας πως με βάση όλα αυτά η Ελλάδα κινείται ώστε να διασφαλίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, τονίζοντας ότι ο Ερντογάν δεν έχει κανένα σύμμαχο στην περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα