Πέτσας: ‘Εως 22.000 ευρώ άμεσα χρήματα στις επιχειρήσεις

από fimotro

Για τις πυρκαγιές και τις μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν προσπαθώντας να εξηγήσει τι πήγε λάθος μίλησε στον ΣΚΑΪ και την «Πρωινή Ενημέρωση» ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Όπως είπε, πρόκειται για μια πρωτόγνωρη κατάσταση, καθώς από 1η έως 8 Αυγούστου είχαμε σχεδόν 600 πυρκαγιές, ενώ τόνισε ότι αν δεν είχαν ληφθεί μέτρα ο τελικός απολογισμός των ζημιών θα ήταν μεγαλύτερος. «Παρά την προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων, είχαμε μια μεγάλη καταστροφή στον φυσικό πλούτο, αλλά ευτυχώς δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές στο πεδίο της πυρκαγιάς και δεν είχαμε θέματα μεγάλης καταστροφής σε κατοικίες στην Αττική. Όταν μιλάμε για ένα περιαστικό δάσος ο τελικός απολογισμός των ζημιών, τον οποίο θα δούμε τις επόμενες ημέρες, δεν είναι αυτός που θα ήταν αν δεν είχαν ληφθεί μέτρα.

Όπως για παράδειγμα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία που δόθηκε πραγματική μάχη, αν δεν είχαν γίνει όλες οι ενέργειες το προηγούμενο χρονικό διάστημα για την απομάκρυνση κλαδιών, για τη διάνοιξη οδών διαφυγής, για την προστασία της περιμέτρου του οικισμού, δε θα είχε μείνει τίποτα. Μπορεί να φαίνεται σε κάποιους κυνικό, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο πλαίσιο, ανέφερε ότι αν και κανείς δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος με αυτή την εικόνα, μπροστά σε αυτό το τρομερό φαινόμενο η κυβέρνηση είχε θέσει κάποιους στόχους και προτεραιότητες. «Την προστασία της ανθρώπινης ζωής, όσο είναι δυνατόν την προστασία της περιουσίας και φυσικά την προσπάθεια να κατασβεστούν οι πυρκαγιές. Δεν μπορούσαν να συνδυαστούν και τα τρία με απόλυτη επιτυχία και γι’ αυτό το λόγο έπρεπε να τεθούν προτεραιότητες στη μάχη της κατάσβεσης. Γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη για τυχόν αστοχίες», επισήμανε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα