Πέτσας: Χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό το 2022

από Philippos

Χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό χαρακτήρισε τη φετινή ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε ακόμα στο ζήτημα της ενέργειας ενώ ξεκαθάρισε ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλο της τετραετίας.

Για τον τουρισμό, ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι φέτος θα είναι χρονιά ρεκόρ όχι συγκρινόμενη με το 2019 αλλά με πολύ παλιότερα χρόνια όσον αφορά στις εισπράξεις και τις αφίξεις,

Ενδεικτικό είναι ότι και το αεροδρόμιο μας έχει πολύ μεγάλες αφίξεις αλλά και τα νησιά που θεωρούνται ναυαρχίδες.

«Για το ενεργειακό κόστος είπε ότι μπορεί η κυβέρνηση να συνεχίσει τς παρεμβάσεις για ικανό χρονικό διάστημα και ο πρωθυπουργός έχει πει θα στεκόμαστε δίπλα στους καταναλωτές και στις επιχειρήσεις για όσο χρόνο χρειαστεί» τόνισε εν συνεχεία ο Στέλιος Πέτσας.

Για την αντιπυρική περίοδο
Για την αντιπυρική περίοδο ο κ. Πέτσας είπε: «Για πρώτη φορά φέτος εκτός από τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση που δίνει το ΥΠΕΣ και είναι 16,9 εκατ. ευρώ στους δήμους και 1,5 εκατ. ευρώ για τους συνδέσμους δήμων έρχονται δύο βασικές παρεμβάσεις.

Η μία είναι το πρόγραμμα Αδριάδες και η άλλη είναι ένα μεγάλο πρόγραμμα καθαρισμού δασών από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αυτά τα δύο προγράμματα αθροίζουν περίπου στα 60 εκατ ευρώ, αφορούν όλη την επικράτεια κατανέμονται από τα κατά τόπους δασαρχεία μέσα από ένα συντονισμό. Αυτά τα προγράμματα υλοποιούνται αυτό το διάστημα».

Για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας
Για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας ο κ. Πέτσας απάντησε:

«Εμείς απευθυνόμαστε τους πολίτες και στην κοινωνία, ζητούμε την εμπιστοσύνη τους κι πριν από το αποτέλεσμα της κάλπης είναι πολύ πρόωρο να κάνουμε σενάρια».

Για το θέμα της χρονικής παράτασης της θητείας των δημάρχων και τοπικών αρχών, επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει καμία τέτοια προετοιμασία καμία τέτοια σκέψη και πρόθεση στο Υπουργείο Εσωτερικών. Στις 8/10/2023 έχουν οριστεί οι αυτοδιοικητικές εκλογές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα